hirdetés
hirdetés

Verseny

Magyar diákok nyertek innovációs díjat Kínában

A vérkeringés szervrendszerének analóg bemutatásával nyertek magyar diákok ezüstérmet egy kínai innovációs versenyen. A magyar csapatot különdíjjal is jutalmazták, mert fejlesztésük kiválóan használható oktatási segédeszközként.

hirdetés

A Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyt (China Adolescent Science & Technology Innovation Contest) 1985 óta minden évben megrendezik más-más kínai városban. A verseny célja, hogy elősegítse a kreatív gondolkodást és a projektmunkát középiskolás diákok körében, tudományos és műszaki területen. A versenyre – amelynek fő célja, hogy feltárja a tehetségeket – évente több mint 500 diák kvalifikálhatja magát. A 34. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Verseny 2019. július 20-25. között zajlott, Makaóban, ahol a szív és érrendszer felépítését, működését és betegségeit mutatták be analógiásan a magyar diákok, egy rendkívül szellemes vízvezetékrendszer-modellen keresztül. Fejlesztésükkel ezüstérmet nyertek a nemzetközi projektek közül és megkapták a Makaói Tudományos és Műszaki Egyetem innovációs különdíját is, mert a kardiológusok nagyra értékelték a modell oktatást elősegítő szerepét.

Az ezüstérmes magyar csapat: Dobos Dominik és Székely Bálint
Az ezüstérmes magyar csapat: Dobos Dominik és Székely Bálint

Idén 52 külföldi országból több száz nemzetközi résztvevője is volt a versenynek, 88 projekttel. A megmérettetésen Magyarországot Dobos Dominik és Székely Bálint, a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 2. helyezettjei képviselhették, akik most újra az ezüstérmet hozhatták el, csak ezúttal egy nemzetközi  versenyről.

(forrás: Magyar Innovációs Szövetség)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés