hirdetés
hirdetés

Autóipari beruházás

Letették a Dana új európai fogaskerékgyárának alapkövét

A Magyarországon, Győrben épülő üzem hajtásegységeket állít majd elő, és a vállalatcsoport új gépjárműprogramját támogatja.

hirdetés

Az Ohio állambeli székhelyű amerikai Dana vállalatcsoport bejelentette új, csúcstechnológiát képviselő európai gyárának alapkőletételét, amely üzem a vállalat vevőinek regionális igényeit látja el a jövőben. A 13 000 négyzetméteres gyártóegység a régió vásárlói számára hozzáférést biztosít a Dana fejlett tervezési, mérnöki és gyártói szakértelméhez, amely támogatja a vevők beszerzési igényeit és technológiai stratégiáját.

A vállalat mintegy 46 millió eurót fektet új gyáregységének felépítésébe, a gyártás pedig 2018 elején veszi kezdetét, és a várakozások szerint 2020-ra 200 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt. Az új fogaskerékgyár, amely közel helyezkedik el a Dana többi hazai gyáregységéhez, zöldmezős beruházás keretében valósul meg a Győri Ipari Parkban Az új győri gyár Spicer AdvanTEKhipoid és ívelt kúpkerék hajtásegységeket állít majd elő. A Dana elemi fogaskerekeket és ívelt kúpkerékhajtásokat gyárt hagyományos hátsó hídhoz és merev tengelyekhez, valamint összkerék meghajtású rendszerekhez. A telephelyen a jövőben lehetőség nyílik teljes futóművek összeszerelésére is.

A vállalat AdvanTEK fogaskerék-termékcsaládja saját kategóriájában a legjobb zaj-, lengés- és keménység- (NVH) teljesítményt nyújtja, illetve a legjobb erőintenzitást biztosítja egyetlen kompakt csomagban. A futóműbe építve ezek a fogaskerekek továbbítják a hajtónyomatékot a kerekekhez – ami hatékonyabb üzemanyag-felhasználást, fokozott teljesítményt és maximális tartósságot biztosít a személy- és haszongépjárművek teljes spektrumán.

A gyártás 2018 elején indul, és a várakozások szerint 2020-ra 200 munkahelyet teremt (forrás: Dana)
A gyártás 2018 elején indul, és a várakozások szerint 2020-ra 200 munkahelyet teremt (forrás: Dana)

Az új telephely a vállalat negyedik gyára lesz Magyarországon. A beruházás Magyarországon történő magvalósulásáról szóló döntésben jelentős szerepe volt a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA), amely vissza nem térítendő támogatás és adókedvezmények és formájában támogatja a Dana fejlesztését.

 „Az új, csúcstechnológiát képviselő üzemünk stratégiai okokból a meglévő győri üzemeink közelében helyezkedik majd el. Mindez lehetővé teszi, hogy az európai ügyfeleinkhez sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban juttassuk el a technológiánkat” – mondta el Bob Pyle, a Dana Light Vehicle Driveline Technologies elnöke.

(forrás: Dana/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés