Megmunkálás

Lemezmegmunkálás stancolástól a lézersugaras vágásig

Október 23. és 26. között rendezték meg a 25. nemzetközi lemezmegmunkálási szakvásárt, az Euroblech 2018-at Hannoverben. Ezen a kiállításon a japán Murata gépújdonságaival is találkozhattak az érdeklődők.

hirdetés

Murata Machinery Ltd.-t 1935-ben alapították Japánban. Az először textilipari termelőberendezések gyártásával foglalkozó cég 1961-ben fejlesztette ki esztergáit, és kezdte a gyártásukat. Szerteágazó tevékenységei közé tartozik a saját fejlesztésű kommunikációs készülékek, a textil- és lemezipari berendezések és a különböző automatizált rendszerek gyártása. A szerszámgépgyártásban a fő erősségüket az automatizált, adagolós esztergák jelentik, amelyek biztosítják a hatékony termelést a tömeggyártásban.

CNC-vezérlésű szervomotoros stancolók

A Murata a legújabb stancológépeit, a Motorum M3048TG és M3058TG típust a legmodernebb gyártási technológiával tervezte. Kialakításuk környezetbarát, csak a munkamenet ideje alatt használnak energiát. A stancológépeket nagy kapacitású forgódugattyúval szerelték fel, amely több szerszámot is biztosít a hatékony, gyors, pontos gyártáshoz. A Motorum nagy méretű forgótárát több indexelhető szerszámállomással látták el, így biztosítva a maximális rugalmasságot, valamint a nagy teherbírást. A 500 kN kapacitású berendezések maximum 6,25 mm lemezvastagságig használhatók, a lemezméret legfeljebb 1250 mm×2500 mm, a tengelysebesség 125 m/min.

M3048TG stancológép intelligens vezérlőfelülettel (forrás: Ge-Co)
M3048TG stancológép intelligens vezérlőfelülettel (forrás: Ge-Co)

A Murata intelligens CNC-vezérlőfelülete lehetővé teszi, hogy a gépkezelő által végzett beállítások ideje csökkenjen, és ezáltal az alkatrészek termelésére fordított idő növekedjen. Ezenfelül megfelelő segítséget nyújt a szerszámcseréhez, a forgótár figyeléséhez, a megmunkálás ütemezéséhez, a szerszámok karbantartásához és egyéb olyan funkciókhoz, amelyek maximalizálhatják a gép termelékenységét.

Az M3048TG a legújabb folyamatintegrációs lehetőségeket tartalmazza számos automatizálási funkcióval, csökkentve az utómunkálatokat és az átállási vagy állásidőt.

Élhajlítók szervomotoros és golyósorsós hajtással

A Murata élhajlító gépei (BB4013, BB6013 és BB6020 típus) AC-szervomotoros és golyósorsós mechanizmussal működnek, és nagy termelékenységet érnek el gyors ütköző- és hátsó mérőeszköz-felszereltségükkel. Az {{y1-y2}} tengely szervomotoros meghajtása lehetővé teszi a 100 mm/s-os nagy sebességű hajlítási mozgást és a stabil ismételhetőségi pontosságot. Ennek a fajta meghajtási rendszernek köszönhetően a berendezések kiváló környezetvédelmi teljesítményt nyújtanak, valamint egyszerű a karbantartásuk, nem használnak hidraulikaolajat, és a zajhatások csökkentek. A préserő az első géptípus elesetén 36, a második kettőnél 55 tonna, a hajlítási hossz 1260, 1300, illetve 2100 mm.

BB4013 élhajlító gép
BB4013 élhajlító gép

Fiber-lézersugaras vágógép

Minőség, pontosság és a környezet védelme jellemzi az LS 3015 GC legújabb lézeres technológiát, amely integrált repülő optikai rendszerrel, MVHS-vezérléssel működik. Ez a gép normál és rozsdamentes acélok, színesfémek, alumínium, sárgaréz és bronz vágására képes. A lézersugaras vágó kis energiafogyasztást, mérsékelt üzemeltetési költségeket és csökkent karbantartási időt kínál felhasználóinak. A maximális teljesítmény verziótól függően 2,5, 4,0 vagy 6 kW, a vágható anyagvastagság az első teljesítménykategóriában 16, a másik kettőnél 25 mm. A maximális anyagtömeg 600 kg. A maximális vágási terület {{x, y, z}} irányban 3070 mm×1550 mm×100 mm, az első két tengely menti egyidejű utazósebesség 170 m/min. A gép tömege hozzávetőleg 10 tonna.

LS 3015 GC: minőség, pontosság, környezetvédelem
LS 3015 GC: minőség, pontosság, környezetvédelem

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés