hirdetés
hirdetés

NX Home Office

Lehetőségek az NX otthoni, távoli eléréséhez

Ha a mindennapok úgy hozzák, hogy meg kell oldani munkahelytől távoli munkát, még ha NX-el dolgozunk is, számtalan különböző megoldás áll rendelkezésünkre. Legyen szó ideiglenes, vagy hosszútávú megoldásról, előre tervezetten, vagy hirtelen alkalmazkodva az új körülményekhez, lehetőség van a zavartalan munkavégzés folytatására. Az alábbi cikkben ezeket a megoldásokat mutatjuk be.

hirdetés

A graphIT Kft. a Siemens Digital Industries Software Smart Expert Gold Partnere az NX területén is. A kiválasztott megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint ötszáz ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver. Az implementáció kiterjed a kiválasztott rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Licensz kölcsönzés - License Borrow

Ez az opció a megvásárolt licensztől függ. Ha a licensz inkrementjei tartalmazzák az alábbi opciót, akkor van lehetőség azok kikölcsönzésére. Ha elérhető ez az opció, abban az esetben a kölcsönzésnek ideje maximum 120 nap lehet.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a kölcsönzéskor a kliens gépet a szerver géppel egy hálózatba kapcsolni és a licensing tool segítségével elvégezni a kölcsönzést. Amit viszont szem előtt kell tartani, hogy kölcsönzéskor a szerver oldalról úgy viselkedik a licensz, mintha folyamatosan használatban lenne. Ez azt jelenti, hogy a gyakran használt lebegő (floating) alapú licensz esetén 10 darab licenszet, 10 darab felhasználó tud kikölcsönözni. Onnantól kezdve, ha futtatják az NX-et, ha nem, akkor sincs több elérhető licensz a szerveren. Akkor lesz új elérhető, ha a felhasználó visszaadja azt, vagy lejár a kölcsönzési idő. Ha bővebb információra lenne szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban keressen meg minket a www.graphit.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeinket.

Távoli magán hálózat – VPN Virtual Private Network

Természetesen, ha lebegő (floating) típusú a megvásárolt licensz és létezik kapcsolat (pl. VPN) a kliens és szerver között, akkor fennakadás nélkül a belső (szerverrel megegyező) hálózatra kapcsolódva folytathatjuk a munkát. Ebben az esetben különösebb beállítás, vagy testreszabás nélkül dolgozhatunk az NX-el.

Ideiglenes licensz – Emergency license

A szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók számára elérhető ez a lehetőség. Abban az esetben, ha a licensz szerver nem elérhető, vagy bármilyen oknál fogva azt le kell kapcsolni, ideiglenes licensz generálható. Az ideiglenes licensz természetesen az eredeti licensz-el együtt nem használható. Az ideiglenes licensz 60 napon belül maximum három alkalommal igényelhető, amely hét napig használható. Az ideiglenes licensz az eredeti licensz típusától (lebegő – floating, géphez kötött - node lock ) függetlenül bármilyen kliensen futtatható.

Amennyiben bármelyik megoldással kapcsolatban kérdés, kérés merül fel, a graphIT Kft. csapata, mint a Siemens Gold Smart Expert Partnere, állunk rendelkezésére, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon lévő elérhetőségeinken.

(forrás: graphIT)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés