hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Láthatatlan megmunkálás

Az ipari automatizálásnak köszönhetően a gyártóknak csak az üzleti sikerükre kell koncentrálniuk.

hirdetés

Az egészségügy és a gyógyszeripar mellett újabban egyre több területen jelent versenyelőnyt az úgynevezett tisztatérben vagy tisztaüzemben zajló gyártás, ilyen az elektronika, sőt már az autóipar is. A Fanuc által szervezett, a legújabb gépeket és vezérlési technikákat felvonultató műanyagipari nyílt napokon a valós gyártási környezetben bemutatott megoldások mind ebbe az irányba mutatnak. A széles választékban kínált ipari robotok, a Roboshot elektromos fröccsöntőgép és a Robocut huzalszikra forgácsoló mellett a Moretto, a Technomagnet, a Cavityeye, a BestOf Kft. és a Frigel meghívott iparági vendégkiállítókkal teljes körű automatizálási megoldások álltak az érdeklődők előtt.

Minden egy kézben

A mai napig a Fanuc fejleszti és gyártja az egyetlen teljesen elektromos CNC-vezérlésű fröccsöntőgépet a világon, melynek gyorsaságát és pontosságát a saját, szintén Japánban fejlesztett és gyártott CNC-vezérlése és szervorendszere biztosítja.

A teljesen villamos hajtású gépek nagy előnye, hogy minden részük könnyen hozzáférhető és könnyen tisztítható, ezért különösen alkalmasak a tisztaüzemi alkalmazásra. Csökkentett energiafelhasználásuk révén pedig alacsony a levegő- és vízigényük, továbbá nem szennyezik az üzem légterét sem.

A Roboshot már alapfelszereltségében is 4 olyan szervomotort tartalmaz, amely lehetővé teszi az egyes mozgások – szerszám nyitás és zárás, kilökő mozgás, csiga mozgás és fröccsöntés – külön vezérelhetőségét, így nem csak párhuzamos mozgások hajthatók végre, hanem a pontosság is maximalizálható, ráadásul tehetetlenség és közvetítőközeg nélkül. A standard kivitelben is működik az előfröccsöntés-funkció, mely segíti a szerszám kilevegőzését és jobb kitöltődést, valamint csökkenő ciklusidőt eredményez. Természetesen további szervomotorok is kapcsolhatók a rendszerbe. Ugyanebben az alapfelszereltségben elérhető az energiafogyasztás-funkció, mely nem csak a felhasznált energiát monitorozza, hanem lehetővé teszi a szervomotorok által visszanyerhető energia visszatáplálását is.

A Roboshot – mint ahogyan tapasztaltuk az összes gép esetében – rendkívül felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, további előnye, hogy az összes szabványos interfésszel képes hatékonyan kommunikálni. A folyamatos innovációknak, a legkorszerűbb CNC technológiának és a nagysebességű feldolgozásnak köszönhetően magas darabszám érhető el rövid ciklusidő alatt, a kevesebb modul és alkatrész miatt alacsony a karbantartási költség, ráadásul a legkülönfélébb és legkifinomultabb fröccsöntési feladatok sem jelentenek kihívást, szinte bármelyik szektorban alkalmazható, legyen szó akár tisztaüzemről, optikai lencsékről, vagy magasszintű gyártási specifikációkat igénylő területről. A Roboshot gépekkel a legkisebb makroalkatrészek, komplex fém vagy kerámia fröccsöntése is lehetséges.

Hasított a huzalszikra gép

A nyílt napon lehetőség volt a fémmegmunkálás során alkalmazható Robocut huzalszikra forgácsoló megtekintésére is. A gépezet amellett, hogy rendkívüli pontosságra képes, szintén a japán filozófiának megfelelően került kialakításra: kevés modul, kevesebb alkatrész, alacsony meghibásodási arány, költséghatékony üzemeltetés. Mindemellett nagyon egyszerűen programozható. A felhasználói felületének kialakítása során maximálisan figyelembe vették az UX-igényeket (felhasználói élmény), minden menüpont grafikus, emellett 14 nyelven elérhető. A munkatér-kihasználása optimális, a munkadarab beemelés is egyszerű, opcionálisan választható hozzá úgynevezett leereszthető ajtó is, melynek köszönhetően mindössze az asztal szintjéig kell csak leereszteni a vizet, ezáltal nem csak idő, hanem a teljes kádfeltöltés is megspórolható. A tisztítása és a karbantartása is könnyen végezhető. Ütközés elleni védelme folyamatosan felügyeli a tengelyhajtásokat, az előállított energiát is képes újrahasznosítani. Nagy pontosságának köszönhetően még a kúpoknál és a rádiuszoknál is precíziós megmunkálást tesz lehetővé, úgy, hogy minden tengelypozícióban nagy stabilitással bír. A huzalbefűzése automatikus, biztonságos és gyors is, akár 0,05 mm huzalátmérőt igénylő mikroméretű megmunkáláshoz és a legfinomabb felületekhez is kiváló.

Robotok a legkisebbtől a legerősebbig

A legkülönfélébb iparágak és alkalmazások igényeire az ipari robotok adhatják a legjobb megoldást, amennyiben nagy kínálatban és rugalmasan alakítható alkalmazás-specifikus lehetőségekkel állnak rendelkezésre. Ezek ésszerű integrációjával a robottechnika a gyártásautomatizálás kulcsfontosságú területévé válhat, ha a 99,99%-os megbízhatóság mellett a könnyű kezelhetőség is garantált. A Fanuc esetében további előny, hogy a robotok terhelhetősége igen nagy, 1350 kg, akárcsak a munkavégzési távolság is, mely jelenleg 4680 mm, ám további fejlesztések folynak annak érdekében, hogy ezt még tovább növeljék. Az optimalizált energiafogyasztás és a teljes élettartam során elérhető pótalkatrészek pedig itt sem kérdésesek. A helytakarékosság szempontjából pedig a kompakt és az egymásra helyezhető kialakítás további költségeket spórol meg.

Az R-30iB vezérlő esetében a továbbfejlesztett hardverfunkciók és a több int 250 szoftverfunkcióknak köszönhetően a robotteljesítmény - ciklusidő, sebesség, pontosság és biztonság – valóban kimagasló. Könnyű kezelhetőségüket az iPedant Touch kézi készülék biztosítja, amely a programozók és a telephelyi kezelők számára segít, például 4D ábrákkal teszi láthatóvá a láthatatlant: a szerszám és keretbeállításokat, a biztonsági zónákat és a robotok szerszámpályáit. Fontos, hogy a Fanuc robotjai, CNC-rendszerei és gépei egy közös platformot használnak, ami igencsak könnyű integrálhatóságot jelent.

Nyílt napok és robotkonferencia

A Fanuc inHouse Show koncepciója idéntől újult lendületet vett és új elgondolás köré építve mutatkozott be az október elején megtartott Műanyagipari Napokon. „Szakítva az olyan hagyományos kiállításokkal, melyeken előadássorozatokkal tarkított kötött programok vannak, az inHouse Show arra ad lehetőséget, hogy a szakemberek, érdeklődők a nap folyamán bármikor részt vegyenek az interaktív bemutatókon, amelyen élő gyártási környezetben tekinthetik meg az ipari automatizálás integrált megoldásait. Mindemellett olyan iparági meghívott vendégkiállítók és tanácsadók is az érdeklődők rendelkezésére állnak, akik nélkül nem lenne teljes egyetlen automatizált megoldás sem, legyen szó műszaki vagy éppen pénzügyi megoldásokról” – mondta Mezei Tamás, a Fanuc Hungary vezetője.

Október 15-16-én a FANUC fémmegmunkálási napokat tart, ahol a robottal és vizuális területérzékelő technológiával integrált Robodrill függőleges megmunkáló géppel és a Robocut huzalszikra forgácsolóval ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők, a Schunk és Renishaw megoldásaival kiegészítve. Emellett október 29-én, szintén a Fanuc szervezésében valósul meg az a hiánypótló esemény, amelyen arról lesz szó, hogy a kollaboratív robotok alkalmazása során milyen biztonsági, jogi és egyéb kihívásoknak kell megfelelni a rendszerépítőktől kezdve egészen a végfelhasználókig.

Sós Éva
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés