hirdetés
hirdetés

Elektromobilitás

Közösen fejleszt e-technológiát három nagyvállalat

A Toyota, a Mazda és a Denso működik együtt az elérhető árú elektromos autók technológiájának fejlesztése terén. A három vállalat egy új, közös fejlesztési központ alapításáról írt alá szerződést.

hirdetés

A három nagyvállalat arról is határozott, hogy a közös technológiai fejlesztési projektek sikeres bevezetése érdekében új vállalatot hoznak létre, ahol a három vállalat kiválasztott mérnökeit alkalmazzák.

Az elektromos autók gyártóinak egyelőre megoldandó feladatot jelent az e-autók széles körű piaci elfogadtatása, sok időre és nagy anyagi ráfordításra van szükség ahhoz, hogy lefedjék az összes piacot és járműszegmenst. Mindez nagy kihívást jelent annak tükrében, hogy az autógyáraknak világszerte igen eltérő vásárlói igényeket kell kielégíteniük.  

A Toyota i_TRIL koncepciómodellje
A Toyota i_TRIL koncepciómodellje

A Toyota azért határozta el az elektromos járművek alapvető strukturális technológiáinak a Mazdával és Densoval közös fejlesztését, hogy a járműszegmensek és típusok legszélesebb körét fedhessék le, s így rugalmasan és gyorsan reagálhassanak a piaci trendek alakulására.  A megállapodás a kisautóktól kezdve a személyautókon és SUV-kon át a könnyű tehergépjárművekig a modellek széles skáláját foglalja magába. Célja, hogy a három vállalat erősségeinek egyesítése által megújítsa a fejlesztési folyamatot, beemelve a folyamatba többek közt a Mazda integrált terméktervezését és a számítógépes modellezésre alapozott fejlesztését, a Denso elektromos technológiáit, valamint a Toyota New Global Architecture (TNGA) platformját.

Az új vállalat (EV C.A. Spirit Corporation) mind az egyes alkatrészek, mind a járművek egészének szempontjából kutatja azokat a tulajdonságokat (egységes szerkezet), amelyek meghatározzák az elektromos járművek optimális teljesítményét, illetve funkcióit. Az egységes szerkezet az elvárt teljesítmény megvalósulása érdekében meghatározott, alapvető terméktervezési koncepciót jelenti. Az egységes szerkezet koncepciójának értelmében minden alkatrész alapvető szerkezete ugyanaz, és ez áthidalja a járműosztályok és teljesítmények közötti különbségeket. A vállalatok további célja egy olyan üzleti struktúra létrehozása, amely lehetővé teszi más autógyártók és beszállítók részvételét. 

(forrás: GyártásTrend/Toyota)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés