hirdetés
hirdetés

Közel 10 milliárd kutatás-fejlesztésre

A Bosch budapesti fejlesztési központja 5. születésnapját ünnepli

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre. A kezdetben öt fejlesztőmérnökkel működő osztály 2005-re ötvenöt főre bővült. Ezen időszak alatt további divíziók is alakultak, amelyek az elektromos vezérlés valamint az érzékelő- és elektromos gépjárműrendszerek fejlesztésével foglalkoztak. Majd 2005 októberében ezek az osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja.

hirdetés

„A budapesti fejlesztési központ létrehozása mellett szólt 2005-ben Magyarország és Németország kulturális hasonlósága, a magyar egyetemi oktatás magas színvonala, a hatvani és miskolci gyáregységek adottsága, és nem utolsósorban a világviszonylatban elismert, magyar tudásbázis koncentrációja is. 2010-ben a magyarországi Bosch 2,7 milliárd forinttal növelte k+f ráfordításait, amely bizonyítja, az innovációs tevékenységek kiemelt stratégiai szerepét és azt, hogy a Bosch hosszú távra tervez Magyarországon.

Thomas E. Beyer: A Bosch hosszú távra tervez
A Bosch hosszú távra tervez
 A cégcsoport elkötelezett a magyar élvonalbeli tudás és a német technológia szinergiáinak kiaknázásában, és ennek érdekében kutatás-fejlesztési tevékenységeit folyamatosan bővíti a jövőben is, valamint továbbra is részt vállal a mérnökutánpótlás ösztönzésében és a felsőoktatás támogatásában.“ – mondta a jubileumi ünnepségen Thomas E. Beyer, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója.

Az autóipari projektekre pályázó német anyacég a nemzetközi szintéren jelentkező új megbízásokat a cégcsoport külöböző országaiban működő fejlesztési központjai között osztja el, és Budapest kiemelt helyen szerepel a megbízások elnyerésében. Általános, hogy a nemzetközi fejlesztési projekten több ország dolgozik együtt interaktív módon, és gyakran magyar mérnök a projekt vezetője. Például a budapesti fejlesztési központban található a sebességváltók hardver és szoftver fejlesztéseinek második legnagyobb részlege.

Jan Peter Stadler: Kiemelkedő munkát végeznek a magyar mérnökök
Kiemelkedő munkát végeznek a magyar mérnökök
„A magyar mérnökök kiemelkedő munkája elengedhetetlen szerepet játszik a közlekedésbiztonság innovációjában, hiszen az autóiparban világszerte alkalmazzák az általuk kifejlesztett technológiákat. A budapesti fejlesztőmérnökök munkája igen magas színvonalú, ami optimizmusra ad okot a jövőbeli megbízásokat illetően is. A folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint a magyar mérnökök professzionalizmusának köszönhetően a budapesti fejlesztési központ a jövőben is mérföldkőnek számító kutatásokban és fejlesztésekben vesz majd részt.“ – mondta el Jan Peter Stadler, a budapesti központ igazgatója.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a jubileum kapcsán elmondta: „Magyarország felemelését és a gazdaság fejlesztését a vállalatok tartós munkaerőpiaci és fejlesztési beruházásokkal támogathatják. A Bosch mindkét területen példát tudott mutatni 2010-ben, hiszen ezer új munkahelyet hozott létre országszerte, valamint folyamatos, nagy volumenű beruházásai és motivációs rendszere hozzájárulnak mind az elmaradottabb régiók felzárkóztatásához, mind pedig ahhoz, hogy a magyar fejlesztőmérnökök itthon álljanak munkába, és Magyarországon kamatoztassák tudásukat az autóipari csúcstechnológiák kifejlesztésében.“

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Közel tízmilliárd kutatás-fejlesztésre
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés