hirdetés
hirdetés

Tisztábban

Költségcsökkentő segítség meglepő módon

A versenyképesség megőrzése érdekében a feldolgozóipar különböző területein tevékenykedő vállalatok rengeteget fektetnek be automatizálási és robottechnológiai fejlesztésekbe, vagy használják az IoT (Internet of Things) előnyeit. A teljesítmény javításának átgondolásakor azonban nem szabad megfeledkezni a háttértevékenységekről sem. (X) 

hirdetés

A balesetek miatti leállás vagy a megfelelő higiénia hiányából fakadó teljesítménycsökkenés mind olyan láthatatlan tényezők, amelyek jelentősen befolyásolják egy vállalat teljesítményét. Meglepő helyen, mégpedig a tisztítás területén is megtakarítási és teljesítménynövelési lehetőség aknázható ki. A gépek karbantartása ugyanis nemcsak a munkaeszközök tisztán tartásáról szól, hanem a munkatársak egészségének megőrzéséről is.

A tisztítókendő használatával csökkenthetők a költségek (Forrás: SCA)
A tisztítókendő használatával csökkenthetők a költségek (Forrás: SCA)

A mindennapi munkához és a karbantartáshoz szükséges megfelelő eszközök, valamint a jól kidolgozott munkafolyamatok alapvető fontosságúak a hatékony és biztonságos munkavégzéshez, a munkahelyi balesetek, a leállások csökkentéséhez és ezáltal a termelékenység és a teljesítmény növeléséhez.

Rongy helyett tisztítókendő

Tork tisztítókendők (Forrás: SCA)
Tork tisztítókendők (Forrás: SCA)
Az európai üzemek nagy része még mindig rongyokat használ a gépek tisztítására, a zsírok, olajok és egyéb szennyeződések eltávolítására. Ezek nedvszívóképessége, tisztasága, minősége sem állandó, tárolásuk és tisztításuk is nehézkesebb.

A tisztítókendők alkalmazása a hagyományos vagy bérrongyok helyett idő- és költségmegtakarítást jelenthet. A Tork exelClean kiváló nedvszívó képességű, strapabíró, könnyen használható, kis helyigényű tisztítókendői gondoskodnak munkatársaik egészségének védelméről és csökkenthetik erőfeszítéseiket, ráadásul mivel kevesebb oldószer használatát teszik lehetővé, és könnyebben szállíthatók, a környezeti terhelés mérsékléséhez is hozzájárulnak. A nagy teljesítményű kendők csökkentik a takarításra fordított időt.

- 35 százalékkal csökkenthető a gépek karbantartására és tisztítására fordított idő

- 40 százalékkal kevesebb oldószert kell felhasználni a rongyok alkalmazásához képest

- 31 százalékkal csökkenhet a dolgozók által a tisztításba fektetett energia a rongyok használatához képest

- 25 százalékkal kevesebb tárhelyre van szükség a tömörített csomagolás miatt

A nagy teljesítményű tisztítókendők nem szakadnak el tisztítás közben (Forrás: SCA)
A nagy teljesítményű tisztítókendők nem szakadnak el tisztítás közben (Forrás: SCA)

Olcsóbb, megbízhatóbb, hatékonyabb

  • A nagy teljesítményű tisztítókendők anyagszerkezete garantálja strapabíróságukat, nem szakadnak el tisztítás közben.
  • Az új, tömörített csomagolásnak köszönhetően növelhető a hatékonyság: 25 százalékkal kisebb tárolási helyre van szükség, kevesebbszer kell utántölteni.
  • A (W4-rendszerű) hajtogatott tisztítókendők tömörített csomagolásának köszönhetően egyszerre két csomagot lehet belehelyezni az adagolóba, amivel csökken annak a kockázata, hogy elfogynak a kendők.
  • A tömörített csomagolás ezenkívül a szállítási és tárolási költségekben is megtakarítást jelent, mivel a szállító autók kevesebbet fordulnak, csökken a környezeti terhelés is.
  • A megfelelő helyekre kihelyezett adagolóknak köszönhetően kevesebbet kell mozogni a kendőkért.
  • A vállalatoknál a környezet rendezettebb és tisztább, az adagolóknak köszönhetően kisebb a rendetlenség, nem bukdácsolnak a munkatársak a szanaszét heverő rongyok között.
  • Az Oeko-Tex tanúsítvány meggyőzi a felhasználókat arról, hogy a Tork termékeiben nincsenek káros vegyi anyagok.

 Bővebb információ és tanácsadás: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(X)

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[206384] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés