hirdetés
hirdetés

EuroSkills 2012

Kiválóan teljesített a magyar csapat

A Festo támogatásával és felkészítésével induló magyar mechatronika csapat aranyérmet szerzett az idei EuroSkills versenyen.

hirdetés

Október 4. és 6. között a belgiumi Spa-Francorchamps-ban rendezték meg az EuroSkills 2012 versenyt, a fiatal szakmunkások idei Európa-bajnokságát. A megmérettetésen a Festo támogatásával és felkészítésével induló magyar csapat aranyérmet szerzett a mechatronika szakágban. A csapat tagjai, Losonczy László és Ulrich István egyúttal a hazai legjobbak is ezen a területen. A versenyen való részvételt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezte, a versenyzők felkészítését és támogatását szponzorok, többek között a Festo Kft. valósította meg.

Ebben az évben a teljes magyar csapat minden korábbi szereplését messze felülmúlva öt arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet szerzett. Ezzel a kiváló teljesítménnyel Magyarország a 24 résztvevő országból az ötödik legeredményesebb lett. Az EuroSkills elnevezésű verseny idei kiírásán 44 szakmában több mint 400 fiatal, szakmát tanuló versenyző indult. A 11 szakmában húsz versenyzőt indító magyar csapat eredménye különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy szinte valamennyi versenyzőnk dobogóra állhatott.

Folyamatos felkészítés a megmérettetésekre

Az új generáció felkészítése már folyamatban van, következő cél a lipcsei WorldSkills 2013 világversenyen való helytállás. A Festo Kft. 2006 óta támogatója az akkor megalakult SkillsHungary programnak. Szponzori és felkészítő tevékenységükkel azóta minden évben segítették a fiatal szakemberek, versenyzők kijutását a nemzetközi szakmai versenyekre: Shizuokába, Rotterdamba, Calgaryba, Lisszabonba, Londonba és legutóbb Spa-Francorchamps-ba.

Az új generáció felkészítése már folyamatban van, következő cél a lipcsei WorldSkills 2013 világversenyen való helytállás
Az új generáció felkészítése már folyamatban van, következő cél a lipcsei WorldSkills 2013 világversenyen való helytállás

A Festo Didactic üzletágának németországi központja révén egyébként 21 éve a nemzetközi Skills mozgalom globális támogatója. A hazai leányvállalat erőfeszítéseit fémjelzi a rotterdami 4. hely és Best of Nation díj, a lisszaboni 3. helyezés, valamint a mostani spa-francorchamps-i győzelem és Best of Nation díj. A cég munkatársai a versenyeken való tanulmányutakkal, valamint a versenyzők, szakértők, versenyfelelősök és felkészítők munkája révén rengeteg új tapasztalatot szereztek, amit az újabb versenyzőgenerációk és végső soron a magyar szakképzés javára hasznosul.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[116845] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés