hirdetés
hirdetés

Kínában terjeszkedik a Daimler

Angela Merkel kancellár és Wen Jiabao kínai miniszterelnök jelenlétében írták alá ma Pekingben a Daimler és a Foton Motor közti joint venture szerződést.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Daimler és a pekingi székhelyű Foton Motor tehergépjárművek közös gyártására folytatott tárgyalásokat, amelyek során végül 50 - 50 százalékos tulajdoni arányú joint venture cég megalapításáról döntöttek.

"A Foton Motorral létrehozott joint venture újabb mérföldkő Kína-stratégiánk megvalósításában és ennek a piacnak minden szegmensében arősíti  a jelenlétünket és pozíciónkat. Azt jelzi, hogy megvalósítjuk, amit hangoztattunk és kihasználjuk Kína és más fejlődő országok rendkívüli potenciálját. " - jelentette ki Dr. Dieter Zetsche a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke a szerződés aláírásakor.

Mindeddig a Daimler az egyetlen nemzetközi autógyártó cég, amelynek sikerült kínai partnerével a gyártás minden területére kiterjedő intenzív együttműködést kialakítania. Technológiai kompetenciáját - különösen az Euro V emissziós normák teljesítésére képes dízelüzemű erőforrásokat - viszi a közös vállalkozásba, amelynek révén hozzájárul az ázsiai ország légszennyezés-kibocsátásának csökkentéséhez is.

Az 1998-as alapítású Foton Motor a pekingi autóipari komplexum, a Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) leányvállalata. Gyártókapacitásával valamint szervízhátterével kulcsszerepet játszik a kínai közepes és nehéz tehergépjárművek gyártásában, tavaly 82.234 db. nehéz tehergépkocsit helyezett üzembe. Az együttműködés során a kínai cég Auman márkanevét használják mind a kínai belső piaci, mind a közös exportértékesítésben.

(forrás: media.daimler.com)
hirdetés

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés