hirdetés
hirdetés

Kiterjesztett valóság

Ilyen a Sony okosszemüvege

Még csak Németországban és Nagy-Britanniában lehet előrendelni a 670 eurós SmartEyeglasst. 

hirdetés

A Sony kiadta az Google Play áruházban a SmartEyeglass szemüveghez tartozó appot, és hivatalosan is bemutatta a kiterjesztett valóságot megjelenítő eszközt - írja az Index. Most még csak a fejlesztői változata lesz kapható, amit Németországban és Nagy-Britanniában lehet előrendelni. Márciusban szállítják ki a szemüvegeket, amelyek darabonként 670 euróba, azaz körülbelül kétszázezer forintba kerülnek.

A Google Glasshoz hasonlóan a Sony szemüvege is a szemeink elé tudja vetíteni a navigációs szoftver iránymutató nyilait, az üzeneteinket, és fotózni is tudunk vele. A  SmartEyeglass virtuális valósága egyelőre monokróm, de nem ez a legfurcsább az eszközben, hanem hogy tartozik hozzá egy vezetékes távirányító.

A fejünkről lelógó vezérlőegységben van az akku, a hangszóró és a mikrofon. Ezzel nem sikerült jelentősen csökkenteni a szemüveg súlyát: 77 grammot nyom a vezeték nélkül, és további 44 gramm a távirányító. A Google Glass mindenestül 43 grammos.

A Google Glass azonban csak 30 percen át működött akkuról, ha közben a kameráját is használtuk, ezzel szemben a Sony SmartEyeglass állítólag 80 perc alatt merül le, és videózás nélkül akár 150 percen át is használhatjuk. 

 

(forrás: Index)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés