hirdetés

Bőr alatt

Chipet ültetnek be a kezükbe

Egy svéd high-tech irodaház dolgozói a gördülékenyebb munkavégzés érdekében azonosító chipet ültethetnek a kezükbe. Ha akarnak.  

hirdetés

Mint arról az Index is beszámol, az Epicenter nevű, high-tech svéd irodaház dolgozói igény szerint rádiófrekvenciás azonosító (RFID) chipet ültethetnek a kezükbe. A körülbelül rizsszem nagyságú egységgel az alkalmazottak PIN kódok és kártyák nélkül használhatják többek között a biztonsági ajtókat és a fénymásolókat is. A stockholmi épületben legfeljebb 400 ember veheti majd igénybe az állítólag könnyen beültethető és eltávolítható, parányi eszközt.

(Vanilla Brief/YouTube)

Az RFID chipek kérdése egyébként már nagy port kavart az Egyesült Államokban, miután bizonyos hírek arról szóltak, hogy az Obama-adminisztráció az egészségügyi reform részeként mindenki számára kötelezővé tenné a csöppnyi eszköz beültetését.

Az implantációért felelős Hannes Sjoblad (akinek bankkártyaadatait teste egyébként már „tartalmazza”) ugyanakkor másképp tekint az RFID chipekre: „Lépten-nyomon kapcsolatba kerülünk a technológiával. […] Kicsit zűrös ez az egész: PIN kódokra és jelszavakra van szükségünk. Nem lenne könnyebb, ha csupán kézérintéssel működne minden?” Fizetéseink kiegyenlítésére mindenesetre a technológia állítólag nemsokára alkalmassá válik.

(forrás: Index, International Business Times)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés