hirdetés
hirdetés

Év Targoncája Díj 2018

Kettős győzelmet aratott innovációival a Jungheinrich

Az EasyPilot Follow komisssiózó targonca nyert a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában, az SLH 300 akkumulátortöltő rendszer lett a „Az Év Különlegessége”. A kettős győzelem újabb elismerése a Jungheinrich vezető innovációs szerepének.

hirdetés

2018-ban a hannoveri Cemat logisztikai szakvásár első napján hirdették ki az üzemen belüli logisztika legjobbjainak járó kitüntetést, az IFOY Díjat (International Intralogistics & Forklift Truck of the Year Award).

Az IFOY Award, az Év targoncája Díj a gazdaságosság és az innováció jegyében azzal a céllal indult útjára, hogy a szakmai tapasztalat alapján az intralogisztikai ágazat mértékteremtő innovációs díja legyen. Minden évben egy nemzetközi, vezető szakújságírókból álló független zsűri választja ki a legjobbakat. A végső döntést semleges tesztelés és egy tudományos innovációs ellenőrzés (Innovation Check) alapján hozzák meg. Mindkét tesztelési sorozat folyamán a döntősöket a mindenkori versenytárs gépekkel hasonlítják össze. Az IFOY Award tulajdonosa a VDMA anyagmozgatási és logisztikai rendszerekért felelős szakmai egyesülete, fővédnöke a Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium.

A Jungheinrich két díjat is nyert az idei Év Targoncája versenyben. Az ECE 225 EasyPilot Follow horizontális komissiózó targonca a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában és az SLH 300 akkumulátor-töltőrendszer mint „Az Év Különlegessége” nyerte el a versenytársakkal szemben a Nemzetközi Intralogisztikai és Év Targoncája Díjat.

A Jungheinrich 2013 óta összesen tízszer nyerte el a díjat, így a legtöbb győzelemmel vezeti a listát. 

Az IFOY mértékadó innovációs díj az üzemen belüli logisztika területén
Az IFOY mértékadó innovációs díj az üzemen belüli logisztika területén

Lars Brzoska, a Jungheinrich értékesítésért felelős igazgatótanácsi tagja így nyilatkozott: „Két IFOY díj egy csapásra – mindez a Jungheinrich rendkívüli innovációs erejének bizonyítéka. Az IFOY mottója szerint ez a verseny a versenytársak megelőzéséről szól. Ez a célunk, és ezt a célt el is értük. Az idei évben a kettős győzelem a bizonyíték erre. Óriási elismerés ez a csapatunk számára, amelyre én is hihetetlenül büszke vagyok. Az EasyPilot Follow komissiózóval ügyfeleinknek egy olyan, részben automatizált megoldást nyújtunk, amely a versenytársaink hasonló rendszereihez képest mind a funkcionalitás, mind pedig az ügyfelek kiszolgálása szempontjából messze többet biztosít. Az SLH 300 különböző technológiákon átívelő töltőberendezés mérföldkő az integrált energiamegoldások hosszú útján. A hatékony vegyes flották töltési lehetőségének köszönhetően még vonzóbbá tesszük partnereink számára az átmenetet a lítiumion korszakba.”

EasyPilot Follow: automatikusan követ

A „Raktártechnikai gépek” kategóriájában a Jungheinrich EasyPilot Follow nyerte az Év Targoncája Díjat. Az EasyPilot Follow egy félautomata vezérlés, amelynek segítségével az ECE 225 komissiózó targonca automatikusan követi a kezelőt. A kezelő a távvezérlő egységet a nadrágzsebében vagy az övén viseli, így teljesen a komissiózási munkafolyamatra koncentrálhat. A targonca pontosan úgy áll meg, hogy az áru közvetlenül a megfelelő helyen a gép villájára kerüljön. A targonca követi a kezelőt az előre haladás során, és pontosan annál a pozíciónál áll meg, ahol a következő árukigyűjtés következik. Ezzel megtakarítható az időigényes ki- és beszállás, valamint a hosszabb oda-vissza utak a kigyűjtési helytől a komissiózó targoncáig. Az EasyPilot Follow hiba nélküli kigyűjtési folyamatot biztosít, ezáltal hatékonyabban működtethető a raktár.

Az ECE 225 komissiózó targonca automatikusan követi a kezelőt (forrás: Jungheinrich)
Az ECE 225 komissiózó targonca automatikusan követi a kezelőt (forrás: Jungheinrich)

SLH 300: sokoldalú akkumulátortöltő rendszer

A Jungheinrich a második IFOY Díjat az „Év Különlegessége” kategóriában kapta az átfogó technológiával rendelkező SLH 300 típusú töltőrendszerért. A rendszer előnye a széleskörű feszültségtartomány, az opciók széles választéka és a kiváló hatásfok. Átgondolt változatosságával minden alkalmazás esetén optimális ár-teljesítmény arány érhető el. Az SLH 300 töltő 15-320 A töltőárammal,  24 V-os, 48 V-os és 80 V-os kivitelben érhető el. A töltőkészülék maximális rugalmasságot biztosít a felhasználónak. Számos opcióval rendelkezik, mint például a teljes kijelző vagy az Aquamatik vezérlés. Ebben a formában egyedülállóan egy szenzor segítségével intelligens vízutántöltő rendszerrel rendelkezik: amennyiben a vízszint túl alacsony, a töltőkészülék Aquamatik jelzője észleli ezt. A víz automatikusan utántöltésre kerül. Az akkumulátor élettartama hosszabb lesz, és a felhasználó költségeket takaríthat meg.

Átfogó technológiájú SLH 300 típusú töltőrendszer
Átfogó technológiájú SLH 300 típusú töltőrendszer

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés