hirdetés
hirdetés

CAE

Kapcsolási rajzok tervezésének egyszerű automatizálása

Az Eplan egy új szoftvermegoldást mutatott be a Hannoveri Vásáron, amely egyaránt biztosítja néhány kattintással a gyors indítást, valamint a látványos eredményeket.

hirdetés

Hannoverben került sor a kapcsolási rajzok automatikus létrehozását lehetővé tevő, az Eplan Platformba tökéletesen integrált új Eplan Cogineer szoftvermegoldás premierjére. Dieter Pesch, az Eplan termékmenedzsmentért és fejlesztésért felelős alelnöke szerint „olyan megoldást fejlesztettünk ki, amely könnyen kezelhető, maximálisan egyszerű, és mégis nagyon innovatív a funkcionalitás tekintetében”. A mechatronikai szabálykönyv és a konfigurációs interfész ösztönösen és gyorsan illeszthető össze bármilyen magasabb szintű programnyelv ismerete nélkül. A felhasználók szempontjából hatalmas előny, hogy alkalmazása nem igényel konfigurációs szakértelmet vagy változatmenedzselési ismereteket, a makrókkal szerzett tapasztalat is bőven elegendő a szoftver használatához, mert éppen a makrók jelentik a szabályrendszer létrehozásának alapját. Nem számít, hogy a kapcsolási rajzot funkcionális struktúrákból vagy rendszerspecifikus megközelítés szerint hozzuk létre. Az Eplan Cogineer úgy szolgálja a tervezőt, hogy nem ír elő változtatásokat az általa megszokott tervezési metódusokban. Az eredmények meggyőzőek: a mindenki által rugalmasan és szórakoztatóan használható szoftver időt és pénzt takarít meg a vállalkozás számára.

„A tervezéstől a gyártásig biztosított százszázalékos adatkonzisztencia révén az Eplan Cogineer felhasználói pontosan és késedelem nélkül vihetik végig az aktuális projektjeiket – jelentette ki Pesch. – A folyamat biztonsága teljesen független attól, hogy milyen képzettségű munkatársak vesznek részt a projektben.” Az Eplan Cogineer alapvető jellemzői közé tartozik a kapcsolási rajzok automatikus létrehozásából adódó egyértelmű időmegtakarítás, valamint a hibák megelőzéséből következő minőségjavulás.

A teljesen automatizált szoftvermegoldás tökéletesen beépült az Eplan Platformba (forrás: Eplan)
A teljesen automatizált szoftvermegoldás tökéletesen beépült az Eplan Platformba (forrás: Eplan)

Az Eplan Cogineer teljes elektrotechnikai dokumentációt generál egyetlen kattintásra, amiből két jelentős előny származik. Először is biztosítja a meghatározott szabályok és struktúrák hibátlan végrehajtását, így kiváló minőségű dokumentációt garantál. Másodszor lényegesen több projekt hozható létre ugyanannyi idő alatt, mint amennyi időbe korábban az oldalak és makrók másolása és beillesztése került. Az Eplan Cogineer tökéletes adatkonzisztenciát garantál a termékstrukturálástól az adott projekt végrehajtásáig, és végig támogatja az előírások és szabványok betartását. Ez biztosítja a lehető legnagyobb pontosságot és a maximális hatékonyságot. Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően az első projekt rövid időn belül létrehozható.

A szoftver használatának alapelve a „learning by doing”. Az Eplan Cogineert úgy tervezték, hogy alkalmi és haladó felhasználók egyaránt könnyen tudják kezelni, így konfigurálhatnak és generálhatnak projekteket az Eplan Electric P8-ban. Nem számít, hogy a gépek és berendezések funkcionális vagy rendszerspecifikus szempontból kerültek kialakításra. Az új megoldás skálázható konfigurációs megközelítést tartalmaz a választott munkamódszerekhez is: igény szerint a hagyományos munkamódszerek és konfigurációk egyfajta keveréke – például manuális és konfigurálható alprojektekkel – kombinálható a projekt során.

(forrás: Eplan/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés