hirdetés
hirdetés

Felhőtechnológia

Jönnek az intelligens kéziszerszámok

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatók az ütvefúrók és a csavarbehajtók, és a felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee új technológiája megnöveli a szerszámok élettartamát és csökkenti a selejtet.

hirdetés

A Milwaukee szerszámgyártó One-Key névre keresztelt ingyenes digitális platformja több iparági problémára világelsőként nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatók létre, amelyek megkönnyítik a munkavégzést, és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A digitális platform a pontos nyilvántartás és az elhasználódás követése terén nyújt előnyöket számos iparágban (forrás: Milwaukee)
A digitális platform a pontos nyilvántartás és az elhasználódás követése terén nyújt előnyöket számos iparágban (forrás: Milwaukee)

A One-Key alkalmazások 2016 során több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee új M18 Fuel fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, amelyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, amelynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzá lehet rendelni a számlákat, a beszerzési és a javítási költségeket, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatók a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamosművek által használt a M18 Force Logic 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetők ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás ezen kívül nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

„A digitális kéziszerszámok platformjában rejlő lehetőségek ezzel egyáltalán nem érik el határukat. A One-Key lehetőségei bővülni fognak, és az új funkciók elérhetővé válnak majd még a korábban megvásárolt termékekhez is” – emelte ki Oliver Lerch, a Milwaukee európai termékfejlesztési alelnöke.

(forrás: Milwaukee/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés