hirdetés
hirdetés

Verseny

Izgalmas siklócsapágyas alkalmazásokat keresnek

Hetedszer hirdette meg az Igus a műanyag siklócsapágyakkal szerelt alkalmazások nemzetközi versenyét. A pályázatok még benyújthatók.

hirdetés

Az első alkalommal 2003-ban kiosztott Manus díj célja volt, hogy felhívja a figyelmet a szakmai visszhangját tekintve és szó szoros értelmében egyaránt zajtalanul működő műanyag siklócsapágyakra. A legutóbbi megmérettetésre két évvel ezelőtt már 33 országból 437 pályamű érkezett be. Most, tizenkét évvel az első kiírás után, hetedik alkalommal keresik azokat a műanyag siklócsapágyakkal szerelt alkalmazásokat, amelyek műszaki és gazdasági hatékonyságuk és a fejlesztő kreativitása révén emelkednek versenytársaik fölé.

– A verseny célja az innováció támogatása és a merész alkalmazások kitüntetése valamennyi szakterületről – mondja Gerhard Baus, az Igus GmbH siklócsapágyakért felelős üzletágvezetője. Ennek megfelelően a legutóbbi Manus díj nyertesei közt éppúgy megtalálható volt egy pneumatikus forgódugattyús motor vagy egy súrlódó tengelykapcsoló, mint egy hosszú távú sífutáshoz használható otthoni edzőgép, de kolbászsütő gép és összehajtható autó is.

A 2013-as Manus díj aranyfokozatát egy hosszú távú sífutáshoz használható edzőgép nyerte
A 2013-as Manus díj aranyfokozatát egy hosszú távú sífutáshoz használható edzőgép nyerte
 

2015. február 20-ig várják a pályázatokat a 2015-ös Manus díjra. A díjazottak kitüntetéseit a Hannoveri Vásáron adják majd át, 5000 eurós pénznyeremény kíséretében. A résztvevők az interneten pályázhatnak rövid szöveges bemutatkozással és az alkalmazásukat bemutató képekkel és videókkal. Közös kezdeményezésük keretében az Igus partnereivel karöltve világszerte valamennyi fejlesztőt és konstruktőrt biztat a részvételre, és a pályázati szakasz lezárultát követően független zsűri felállításával dönt a díj nyerteseiről. Mindössze annyi a feltétel, hogy egy prototípus álljon rendelkezésre a bemutatott alkalmazásból.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés