hirdetés
hirdetés

Logimat 2019-újdonságok

Intelligens megoldások az üzemen belüli logisztikában

A Jungheinrich a február végén Stuttgartban megrendezett Logimat 2019 intralogisztikai kiállításon bejelentette a jövő raktári forradalmát.

hirdetés

Az új ERC 216zi raklapemelő teljesen újragondolt koncepciójával szakít a jelenlegi konvenciókkal, és nagyobb teljesítményt, biztonságot és hatékonyságot eredményez a raktárban. A kiállítás első napján egy világpremier keretein belül került bemutatásra a targonca.  „Az újdonság ereje abban rejlik, hogy mindig képes meglepetést szerezni” – nyilatkozta Christian Ehrlach, a Jungheinrich értékesítési és marketingigazgatója, majd így folytatta: „A Logimat 2019 kiállításon a látogatók ismét meggyőződhettek a Jungheinrich rendkívüli innovációs erejéről. Magasabb, erősebb, hatékonyabb, ezek az ismérvei a standunkon kiállított két újonnan bemutatott termékünknek. Az egyik az új 6-os sorozatú EFG elektromos targonca, amely a nagyobb kihívásoknak is megfelel, a másik az EKS 412s típusú vertikális komissiózó targonca, amellyel új magasságok is elérhetők a raktárban.”

ERC 216zi raklapemelő teljesen újragondolt koncepcióval (forrás: Jungheinrich)
ERC 216zi raklapemelő teljesen újragondolt koncepcióval (forrás: Jungheinrich)

A legnagyobb kiállító

A korábbi évekhez hasonlóan a Jungheinrich ismét a Logimat legnagyobb kiállítója volt. A kiállításon 2019. február 19–21. között mutatta be a nemzetközi szakmai közönségnek az intralogisztika 4.0 kihívásaira fejlesztett innovatív, biztonsági és hatékony megoldásait. A vállalat 1164 négyzetméteren állította ki targoncáinak és megoldásainak széles választékát. A látogatók az intelligens intralogisztikai megoldások egész világával ismerkedhettek meg. Idén ismét kizárólag lítiumion-akkumulátorokkal szerelt anyagmozgató gépeket mutattak be.  „A Jungheinrich küldetése, hogy ne csupán egy megoldást találjon a sok közül ügyfelei számára, hanem egyenesen a legjobbat – emelte ki Ehrlach. – Éppen ezért ügyfeleink egyéni céljai és kihívásai a Logimat 2019 kiállítás során is az első helyen álltak.”

Kategóriájában az első

A kiállítás kiemelt újdonsága a Jungheinrich saját fejlesztésű STC darabáru-felrakó gépe volt. „Energiahatékonyság, térkihasználás és rugalmasság szempontjából az STC kiemelkedő teljesítményű és a kisalkatrész-tárolásra jelenleg a piacon elérhető legjobb felrakógép. Kategóriájában a rakodási teljesítmény terén semmilyen más gép nem tudja felvenni vele a versenyt” – mutatta be a gépet Erlach.

Energiahatékony és rugalmas a kiasalkatrész-tárolást segítő darabáru-felrakó gép
Energiahatékony és rugalmas a kiasalkatrész-tárolást segítő darabáru-felrakó gép

Nagyobb biztonság és hatékonyság

A Jungheinrich kiállításának másik fő témája a biztonság. A vállalat azt a célt tűzte ki, hogy termékeivel, megoldásaival és szakmai tanácsaival támogassa ügyfeleit a balesetek számának jelentős csökkentésében, és folyamatosan előtérbe helyezze a dolgozók, a raktár és az áru biztonságát. A raktári folyamatok összetettsége és növekvő dinamikája miatt kialakuló lehetséges veszélyhelyzetek elkerülésére a Jungheinrich kifejlesztette a zoneControl asszisztensrendszert, amely felismeri a veszélyzónákat, figyelmeztető jelzéseket ad, és ezekben a zónákban automatikusan korlátozza a menetsebességet. A Jungheinrich az új rendszert a Logimat kiállításon az erre a célra kialakított tesztszakaszon mutatta be egy ECE komissiózó targonca működésén.

A zoneControl asszisztensrendszer figyelmeztet a veszélyzónákra
A zoneControl asszisztensrendszer figyelmeztet a veszélyzónákra

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés