hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

Intelligens gyártás élőben

A gyártás energiahatékonyságát, a selejt arány csökkentését és a gyártási folyamat optimalizálását segítheti egy gyári környezethez illeszthető üzleti intelligencia alkalmazás. 

hirdetés

A jármű- és gépgyártásban egyre inkább keresik azon informatikai megoldásokat, amelyek képesek a különféle gyártósori szenzortechnológiai mérések integrált és intelligens kezelésére és elemzésére, támogatva ezzel az adaptív és intelligens gyártás megvalósítását. Az elérendő cél ezzel többek közt a gyártás energiahatékonyságának javítása, a selejt arány csökkentése, a gyártási folyamat optimalizálása.

A vállalatirányítási tanácsadó és informatikai fejlesztő Angyal Business Consulting Zrt. a közelmúltban több autógyártói rendezvényen is betekintést nyújtott az intelligens gyártás jövőjébe.

A szenzoradatok valós időben elemezhetők
A szenzoradatok valós időben elemezhetők

A vállalat olyan, a gyári környezethez illeszthető üzleti intelligencia alkalmazást fejlesztett ki, amely képes a különféle gyártósori szenzoradatok modern felhasználói felületeken történő megjelenítésére és elemezhetőségének biztosítására, támogatva ezzel a megelőző karbantartási és hibaelhárítási munkálatokat. Mindezek mellett lehetőséget biztosít a komplex adatbányászati összefüggések feltárására, akár a gyártási és vállalatirányítási adatok együttesének felhasználásával.

A pneumatikus gyártási technológiához illesztett üzleti intelligencia alkalmazás valós időben meg tudja mutatni a gépen mért levegőnyomás és áramlás értékeket, jelezni tudja a szelepek elhasználódási fokát, és különféle figyelmeztető és döntéstámogató információkkal tud szolgálni, ha levegőszivárgás lép fel a gép valamely részén.

Az alkalmazás be tudja mutatni azt is, hogy mennyibe kerülne a gyárnak éves szinten, ha az adott gépen nem szüntetné meg a levegőszivárgás egy vagy több forrását, illetve információt nyújt arról is, hogy miként lehetne a szenzoros mérésekből megállapított gyártósori hibákkal kapcsolatos tájékoztatásokat vagy akár rendeléseket eljuttatni a karbantartó személyzethez, akár direkt ERP integráción keresztül. Az alkalmazás továbbá ízelítőt ad arról, hogy milyen potenciális összefüggéseket lehetne például egy működő pneumatikus gépen mért adatok, és ettől látszólag teljesen független vállalatirányítási adatok között feltárni.

A szenzoradatok a modern felhasználói felületeken is megjelennek
A szenzoradatok a modern felhasználói felületeken is megjelennek

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés