Megmunkálás

Innovatív szerszámok, szerszámrendszerek

A kapfenbergi székhelyű osztrák Boehlerit hosszú évtizedek óta innovációs képességet, szakértelmet és tartós csúcsteljesítményt jelent az egész világon: keményfémei és szerszámai meghatározó helyet foglalnak el a fém-, fa-, kompozit- és műanyagok megmunkálásában.

hirdetés

Boehlerit marásra, esztergálásra, fúrásra és alakításra szolgáló vágóanyagai, félkész termékei és precíziós szerszámai, szerszámrendszerei világszerte gondoskodnak a folyamatbiztonságról és a hatékonyságról. A jövő anyagainak legigényesebb megmunkálási feladatait is megoldják a cég vágóanyag- és szerszámspecialistái. A család által vezetett vállalkozás Magyarországon teljesen új csapatra támaszkodik, és az egész termékskálájában innovációkkal jelenik meg a piacon.

Magas szintű marás

A Boehlerit high-end-level maróprogramja tizenöt szerszámrendszert és összesen 18 maróváltozatot ölel fel, amelyeket a sík- és sarokmarás mai követelményeihez optimalizálták. Ezzel valamennyi jelenleg használt alapanyag biztonságosan és gazdaságosan megmunkálható, mégpedig kitűnő tartós szilárdsággal, optimális forgácslefutással és futáspontossággal. Az összes szerszámtest nikkelezett. Ez és a speciális ötvözetek használata, valamint a hőkezelési metódus hosszú élettartamot eredményez. A maró váltólapkák gyártásához különböző keményfém alapanyagokat alkalmaznak. Ezeket úgy választották ki, hogy öntvény, acél, rozsdamentes acél, alumínium vagy szuperötvözet sík- és sarokmarásos megmunkálásai (nagyolás és simítás) széles spektrumban megvalósíthatók legyenek. Eközben az új szerszámrendszerek biztosítják a felhasználó számára, hogy kismértékű legyen a hátkopás, és nagyobb legyen a vágóél kitöréssel szembeni stabilitása. Az osztrák vállalat keményfém alapanyagait kizárólag konfliktusmentes övezetből származó nyersanyagokból gyártja (fair resources).

A maróprogrammal minden alapanyag biztonságosan megmunkálható (forrás: Boehlerit)
A maróprogrammal minden alapanyag biztonságosan megmunkálható (forrás: Boehlerit)

Innovációk a teljes termékskálán

A keményfém- és szerszámspecialista Boehlerit 2018-ban minden alkalmazásra topinnovációkat mutat be, kezdve az olyan high-end-level maróprogram-kiterjesztéssel, mint például az Etatec 45P, a Zetatec 90N, a Betatec 90P (18-as méret) vagy a Deltatec 90P Feed (18-as méret), egészen a belső hűtéssel ellátott új ISO-váltólapka-befogókig. A vadonatúj Minitec váltólapkatartókkal a vállalat a 8-tól 20 mm átmérőig terjedő munkadarabok belső megmunkálására is ideális szerszámmegoldással rendelkezik. Ezen túlmenően egy új hengeres kukoricamarót, valamint tömör keményfém és 3D-maróprogramot vezet be a piacra.

Az Etatec 45P esetében egy 45 fokos állásszögű és pozitív alapgeometriájú hétlapkás síkmaró szerszámról van szó, amellyel a vágóerők alacsonyan tarthatók, ami azt eredményezi, hogy a gyengébb gépeken is nagy forgácsolási teljesítmény érhető el.

A Zetatec 90N-nel a Boehlerit a lapkánkénti rendkívül alacsony költségtényező mellett egy új nagyolószerszámot kínál.

A Deltatec 90N-nel történő programkiegészítés csekély költség mellett hat vágólapkával gondoskodik a maximális termelékenységről.

A Betatec 90P sarokmaró szerszámot a Boehlerit kiegészíti egy 18 mm vágóél-hosszúságú kivitellel, amellyel a 90 fokos sarkok nagy vágósebességgel és rendkívül nagy pontossággal munkálhatók meg.

Az esztergálással történő megmunkálás átfogó termékportfólióját is bővítették. A belső hűtőcsatornával ellátott új lapkatartók a szerszámélek jelentősen jobb hűtését teszik lehetővé, ami azt eredményezi, hogy nő a behelyezett váltólapkák élettartama, és hatékonyabb a forgács elvezetése. Az új lapkatartók karral (ISO-P) és csavaros szorítórendszerrel (ISO-S) szerepelnek a kínálatban. Az új Minitec váltólapkatartókkal most már 8-tól 20 mm átmérőig terjedő munkadarabok belső megmunkálása is lehetséges.

Belső hűtőcsatornákkal látták el az új esztergakéstartókat
Belső hűtőcsatornákkal látták el az új esztergakéstartókat

Az ISO 90P marórendszer kibővítéseként a keményfém- és szerszámspecialista Boehlerit a 20-tól 63 mm-ig terjedő átmérőtartományra a marócsalád teljesen új szintjét jelentő hengeres kukoricamarókat mutat be. Ezek az összes fémmegmunkálási területen használhatók kedvező hatékonyság és ár mellett.

Az innovatív technológiájával és sokoldalúságával mértékadó tömör keményfém maróprogram is a kínálatban szerepel. A legmagasabb minőségnek és teljesítménynek köszönhetően az alkalmazási lehetőségeknek alig van határa. A puha anyagok, mint a réz, az alumínium vagy a műanyag marására szolgáló szerszámok mellett megtalálhatók az edzett anyagok (65 HRC-ig) megmunkálására szolgáló szerszámok is.

További innovációt jelent a Deltatec 90P Feed marószerszám, amely most 18-as lapkamérettel is rendelkezésre áll. A szerszámrendszer rendkívül stabil kivitele gondoskodik a nagyoló folyamat maximális stabilitásáról, és a legnagyobb előtolást teszi lehetővé. Ezzel kiváló stabilitás mellett rendkívül nagy forgácsoló teljesítmény érhető el.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés