hirdetés
hirdetés

Energiatakarékos alternatíva

Innovatív megoldások a csőhajlításban

Az első osztályú és innovatív technika, valamint a rugalmas és gyors vevőszolgálat teszi már majdnem négy évtizede sikeressé a németországi Limburgból származó, világszerte elismert Jutec céget. Most is több újdonsággal szolgál. 

hirdetés

A Jutec főleg a csőmegmunkálás számára kínál átfogó és első osztályú minőségű megoldásokat. A termékkínálat az igen praktikus kézi hajlítógépektől a félautomata tüskés hajlítógépekig, valamint a görgős és profilhajlító gépekig terjed. A Jutec hajlítógépek jelenlegi szabványai, vezérlésük, illetve a speciális gépek gyártása is a hosszú idő alatt gyűjtött tapasztalatok és a folyamatos továbbfejlesztés eredményei.

Termékfejlesztések a Jutec gépeken

Újdonság az 5000-es hajlítórendszer fix telepítésű variánsa, amelyet kifejezetten olyan különleges megoldások számára fejlesztettek ki, mint az akár 13 m-ig terjedő csőhajlító állvány. Az igen hatékony és komfortos kezelhetőség, valamint az akár 1,5xD méretű minimális hajlítási sugár (lefelé) sok-sok lehetőséget kínál.

A tüskés csőhajlítógép-család teljesítménye akár Ø 90 mm külső átmérőig terjedően kínál hajlítási megoldásokat, és a megbízható érintőképernyős kezelői felületekkel, valamint a látványos grafikai ábrázolásokkal egyszerű és kényelmes kezelést garantál. Az integrált LAN- és USB-csatlakozók sokrétű adatcsere-lehetőséget biztosítanak.

Power Hydraulik rendszer

A nagyobb teljesítmény és a kevesebb kieső idő biztosítására fejlesztette ki a Jutec Biegesysteme GmbH a „Power-Hydraulik” rendszerét, amelynek segítségével a hajlításonkénti ciklusidő jelentősen lecsökken. A hozzá opcionálisan kapható szelepvezérelt és vezérlésbe épített elfordulás- és hosszbeállítási ütközőkkel, illetve a gyorsbefogó tokmány segítségével lényegesen megnövelhető a termelési mennyiség a sorozatgyártásban.

A vezérlésbe épített digitális út- és elfordulásmérés segítségével teljesül a mérettartási követelmény mind a szériaszerűen gyártott, mind az egyedi gyártású termékeknél. Ezzel a Jutec tüskés hajlítógépek ideális alternatívát kínálnak a költséges és az átállásoknál időigényes, teljesen automata (CNC) gépekkel szemben.

Praktikus, nagy teljesítményű és mobilis

A 35 mm csőátmérőig terjedő teljesítményű, kis- és könnyen kezelhető befoglaló méretekkel rendelkező Jutec 3000-es típusmodell egy új, karbantartást nem igénylő, frekvenciaváltós vezérlésű, váltóáramú motort kapott. A motor sebessége fokozatmentesen szabályozható. Ily módon a hajlítószerszámot nagyobb sebességgel lehet az alappozícióba visszahozni, ami rövidebb ciklusidőt eredményez. Megnövelték az ismétlési pontosságot, így lehetővé vált a 0,5°-ra történő pontos beállítás.

Igazi energiatakarékossági csúcsterméknek számítanak a 6000-es típussorozatú modellek, amelyekkel akár 60 mm külső átmérőjű csövek is még nagyobb pontossággal hajlíthatók. A frekvenciaváltó technika alkalmazása lehetővé teszi, hogy a 6000S típusú modellt Ø 48 mm (max.) csövekhez használjuk 230 V feszültség alkalmazása mellett.

A 6000D típusú modell esetében a tápfeszültség változatlanul 400 V a maximum 60 mm-es átmérőjű csövekhez. A 400 V-os árammal táplált eddigi modellel szemben a váltóáramú motoros meghajtás áramfogyasztása kb. 30 százalékkal csökken.

Az új komfortos és menüvezérelt felhasználói felület az érintőképernyős vezérléssel a kezelést a nagy kijelzőn még egyszerűbbé teszi.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jeszenszky Szabolcs, Grimas
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés