"Kevés befektetéssel is lehet fejleszteni"

Indul az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás

Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt számos szolgáltatást kínál térítésmentesen a termelő kkv-k számára. Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a helyi kamarákkal együttműködésben Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében október 15-től 8 városba visz mintagyári technológiai megoldásokat, hogy minél több érintett kkv értesüljön a program kínálta megoldásokról. (X)

Az ipar 4.0 koncepció lényege a szemléletmód megváltoztatása az egyén és a vállalatirányítás szintjén, és a termelési folyamatok hatékony szervezése. Az országjárás célja, hogy megmutassák, a vezető ipar 4.0 alkalmazásokat bemutató mintagyárakban milyen kézzelfogható technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az ipar 4.0 alkalmazása és a digitalizációval járó fejlesztések elkerülhetetlenek a kis- és középvállalkozások számára, egyrészt az elérhető eredmények révén, másrészt, ha valaki kimarad a folyamatból, az jó eséllyel komoly lemaradással kell, hogy szembenézzen. A várható előnyök: költségcsökkentés, az értékteremtő képesség növekedése, a nyersanyagok hatékonyabb felhasználása, sőt, az emberi erőforrások jobb kihasználása.

Forrás: Ifka
Forrás: Ifka

Nem kíván elérhetetlen befektetéseket a kkv-któl, hogy elindulhassanak ezen az úton: már elérhető áron vásárolhatnak a digitalizációhoz szükséges eszközöket, a legfontosabb lépés azonban a meglévő adatok és információk elemzése és értékelése.

Újdonság, hogy a projekt kínálatának első eleméből, a mintagyári bemutatókból viszünk el ízelítőt az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében nyolc városba a helyi kamarákkal közös szervezésben – mondta Dr. Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján városokba érkezünk október 15-26. között. A program kínálata közel 1000, ezen városok környezetében működő termelő kkv-t érinthet. Azt reméljük, hogy minél többen rászánják azt a 1,5 órát, amely után lehetőségük van a programba bekapcsolódni és a térítésmentes szolgáltatásokat igénybe venni.

Részletes program: www.ipar4.hu

(x)

(forrás: IFKA)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Kiadónk társoldalai