hirdetés
hirdetés

Karrier

Idén is megjelent a Duális Képzés kiadványunk

A középiskolásoknak szóló magazinban a duális képzéssel kapcsolatos tudnivalókat szedtük össze. Érvek, ellenérvek, hasznos tanácsok és jó ötletek is olvashatók a PPH Media kiadványában. Olvasson bele!

hirdetés

Lassan minden szakterület munkaerőhiánnyal küzd, a cégek nem látják folyamatívüket garantáltnak megfelelő szakember-utánpótlás nélkül. Erre adott válaszként vezette be Magyarország is a duális képzést 2015-ben, amelyhez egyre több intézmény csatlakozik. Az alapvetően Németországból induló képzési forma a szakképzés és a felsőoktatás, illetve a piac szorosabb együttműködését kívánja segíteni.

Második éve készítjük el ezt a kiadványt abban bízva, hogy az itt olvasott hallgatói, intézményi és céges véleményekkel segíthetünk eligazodni a duális képzés jellemzőiben. Bár a képzési forma most kezdi kibocsátani az első végzősöket és eléggé frissek a tapasztalatok, az már most látszik, hogy hogyan érzik magukat és boldogulnak a duális képzésben résztvevők; kiadványunkban elmondják. Mint ahogy megszólalnak olyanok is, akik szerint a duális képzés semmivel nem nyújt többet, mint ha valaki önállóan keres munkát az egyetem mellett.
A képzési forma egyelőre öt képzési területen (erről a kiadvány végén lévő táblázatból lehet tájékozódni, mint ahogyan a képzésekkel szerződésben álló cégek számáról is), illetve szociális munkás szakon működik.

A hallgatói érvek és ellenérvek mellett kiadványunkban mesélnek HR-vezetők a felvételi követelményekről; elmondjuk, hogy mire érdemes számítani egy céges állásinterjún; hogy milyen új szakok indulnak jövőre; adunk tippeket arra, hogy mit csináljon, akinek van egy jó ötlete mint ahogy arra is, hogy mitévő legyen az a diák, akit nem vettek fel.

Olvasson bele!

GyártásTrend
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[230759] galéria

Fileok

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés