hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Horn 304-es széria a kis átmérőjű menetekhez

Új szerszámokkal bővült a Paul Horn GmbH cirkulár maró palettája. A 304-es széria menetmaró tagjai rész- vagy teljes profilú kialakításban érkeznek, segítségükkel 8 milliméteres (0,315") magátmérőig alakíthatók ki anyamenetek.

hirdetés

A Horn háromélű 304-es szerszámai sokoldalúan használhatóak beszúrásra, élletörésre vagy simításra. A 7,7 milliméteres vágókörátmérőjű lapkát egy rezgéscsillapított keményfém szárra rögzítették, amely a tömör keményfémből készülő beszúró maróknál rugalmasabb felhasználást tesz lehetővé. Mindez azt jelenti, hogy alapanyagának és geometriájának változtatásával a szerszám könnyedén a feladathoz szabható. A szár belső hűtésű, így célzottan hűthetőek a vágóélek.

A szerszám az alapanyagának és geometriájának változtatásával könnyedén a feladathoz szabható. A képek forrása: Horn/Sauermann
A szerszám az alapanyagának és geometriájának változtatásával könnyedén a feladathoz szabható. A képek forrása: Horn/Sauermann

A Horn cirkulár maró rendszerei számos előnyt nyújtanak felhasználói számára, gyorsan, megbízhatóan jó felületi minőséget létrehozva. A munkafolyamat során a szerszám ferdén vagy közel vízszintesen halad az anyagban, majd spirálisan mozog tovább. Ennek köszönhetően a menetek magas színvonalú, reprodukálható minőségben állíthatók elő. A nagyobb átmérők esetén használt cserélhető váltólapkák, valamint a kisebb átmérőkhöz szükséges tömör keményfém marószerszámok alkalmazásánál gazdaságosabb megoldást nyújt a Horn szerszámai által lehetővé tett cirkuláris interpolációs marás, amely többek között speciális acélok és ötvözetek, de még titán megmunkálásához is használható. A 304-es sorozat precíziós szerszámai ideális megoldást nyújtanak profilmaráshoz és T-hornyok kialakításához egyaránt.

(forrás: Horn/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés