hirdetés
hirdetés

Digitalizációs roadshow

Házhoz visszük az ipar 4.0-t

Háromállomásos roadshowt szervez a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Factory Experience címmel, digitalizációs témában vidéki gyártó cégek számára. Az első rendezvény Székesfehérváron lesz május 31-én.  

hirdetés

A PPH Média és a GyártásTrend csapata egy olyan háromállomásos roadshowt valósít meg idén, amelynek keretében a gyártó cégek használható tudást kapnak, hogy felkészüljenek az ipar 4.0 követelményeire.

A digitalizáció és a mesterséges intelligencia már alkalmazható a gyártásban, így már csak a cégvezetőkön múlik, mikor kapcsolódnak be a gazdaságot forradalmasító eljárásokba. Azok, akik jól alkalmazzák az új technológiákat, a változások nyertesei lesznek, akik nem lépnek időben, versenyhátrányba kerülnek. Azonban egészen más lehetőségeket rejt magában az ipar 4.0 egy hatalmas tőkeerővel rendelkező multi és egy magyar kkv számára.

A roadshow keretében arra vállalkozunk, hogy közelebb hozzuk a résztvevőkhöz azon technológiákat, amelyek alkalmazása mindenki számára adott. Szeretnénk bemutatni olyan megoldásokat, amelyekből kiderül: az ipar 4.0 nem egy elérhetetlen fogalom, hanem egy lépésről lépésre megvalósítható út, és ezen érdemes mindenkinek minél előbb elindulni a saját lehetőségeihez mérten. Mi megmutatjuk, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik a leginkább beilleszthető a gyártási folyamatába, cégkultúrájába.

Az egynapos rendezvényen többek között szó lesz arról, hogy hogyan kell nekilátni egy digitalizációs roadmapnek, milyen támogatások érhetőek el a fejlesztések megvalósítása érdekében. Szakemberek bemutatják a gyártásoptimalizálását segítő termelés-végrehajtási rendszer konkrét előnyeit, a gépi tanulás jelenleg nyújtotta lehetőségeit. Esettanulmányokból kiderül, mikor melyik robotikai megoldás éri meg jobban, és mikor melyikben lehet és érdemes gondolkodni a befektetés mértékétől a megtérülésig. A régiós mintagyár és az Év Gyára 2017 verseny régióban működő győztese pedig bemutatja legjobb digitalizációs megoldásait, hogy abból inspirálódhassanak a különböző termelési folyamatokkal bíró cégek résztvevői. Nem mehetünk el a digitalizáció előnye, a big data tematikája mellett sem, az adatgyűtjésről és felhasználásáról egy kerekasztal formájában beszélgetnek majd a téma szakértői.

A programmal párhuzamosan előre megszervezett rapid randik keretében tehetik fel a résztvevők szakmai kérdéseiket a jelenlévőknek. Az egyeztetések célja, hogy már a helyszínen elindulhasson egy érdemi megbeszélés a folyamatok optimalizálásának lehetőségéről.

A roadshow következő két állomása Miskolcon és Győrött ősszel lesz.

A Factory Experience programja, a jelentkezés részletei a www.factoryexperience.gyartastrend.hu oldalon érhetők el.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés