hirdetés
hirdetés

Koronavírus-hatás

Hazatért magyarokra cserélheti a külföldi munkaerőt az építőipar

Ezer építőipari munkást győztek meg az itthon maradásról. Építésvezetők, projektvezetők, vállalkozásmérnökök, villamosipari szerelők továbbra is hiányoznak.

hirdetés

Építőipari munkaközvetítőként segíti a külföldről hazaérkezett magyar szakembereket a KÉSZ Csoport. A vállalathoz közel 1500 regisztráció érkezett egy pár hete indított kampányuknak köszönhetően, amellyel az érintett munkavállalókat szeretnék meggyőzni arról, hogy maradjanak itthon a járványidőszak után is. A jelentkezőknek saját alvállalkozóikat és versenytársaikat is szívesen ajánlják, a szakemberek itthon tartása érdekében pedig irányelveket is kidolgoztak az ágazat szereplőinek.

„Építésvezető, projektvezető, vállalkozásmérnök, villamosipari szerelő, szerkezetszerelő, minősített hegesztő és lakatos – ezek a hiányszakmák az építőiparban és a KÉSZ Csoporton belül is, amely pozíciókat most újra van lehetőségünk magyar szakemberekkel betölteni” – mondta Vida Tamás, a vezérigazgató. Az eddigi jelentkezők több mint kétharmada külföldön vállalt munkát a járvány előtt, és 90 százalékuk fizikai munkaerő. A legtöbben hegesztőként (226 fő), lakatosként (187 fő), és villanyszerelőként (158 fő) helyezkednének el, de jelentős mennyiségű szellemi munkaerő is jelentkezett. Ők döntően építésvezetők (55 fő), technikusok (13 fő), gyártáselőkészítők (9 fő), de gazdasági területre is érkezett több jelentkezés.

Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója
Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója

A vállalat szerint egységes feltételrendszerre van szükség a külföldről hazaérkező szakemberek megtartása érdekében, amelyet négy pontban foglaltak össze:

  1. nemzetközileg is versenyképes bér a hatékonyság javításával – a legtapasztaltabb szakemberek esetében akár a külföldi bérek 70 százaléka
  2. kifogástalan és biztonságos munkavédelmi körülmények – nem csak pandémia idején
  3. tiszta, bejelentett foglalkoztatás az iparágban – mindig, mindenkinek
  4. béren kívüli juttatások (műszakpótlék, teljesítményarányos premizálás, cafeteria, kedvezményes étkeztetés, élet- és balesetbiztosítás stb.)

A cégcsoport továbbra is várja külföldről hazaérkezett, és Magyarországon munkát kereső szakemberek jelentkezését az erre a célra létrehozott weboldalon.

(forrás: KÉSZ Csoport)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés