hirdetés
hirdetés

Big data

Hatékonysági adatok gyűjtésére fejlesztettek applikációt

Magyar fejlesztők egy olyan felhasználóbarát és költségkímélő módját találták meg az adatgyűjtésnek, amely bármilyen profillal, illetve bármilyen gépparkkal rendelkező termelő cégnél alkalmazható. 

hirdetés

A Haris Engineering  új applikációja egyszerűen képes a termelésben hatékonyság adatokat gyűjteni. A mérnökökből, illetve lean szakértőkből álló csapat az új megoldással nemrég 3 díjat is nyert az Oszkó Péter nevével fémjelzett BrainBar OxoLabs Blastoff Startup versenyén.

“Az alapvető probléma a hazai vállalatok hatékonyságnövelésével az, hogy legtöbbjük már az adatgyűjtésnél elakad. A PLC-s megoldások túl drágák, a papíralapú adatgyűjtés időrabló, nehézkes és önmagában is rontja a hatékonyságot” – mondta el Perecz Péter alapító.  

A rendszer az adatokat egy gyorsulásmérőről továbbítja a cég által fejlesztett okostelefon applikációra. A Haris Operator üzembe helyezése percek alatt elvégezhető és az eszköz máris képes automatikusan mérni az állásidőket, illetve a gép lassulásából adódó veszteségeket. A gépkezelőnek lehetősége van rögzíteni a fellépő hibák okát, hogy ezekre akár karbantartói vagy mérnöki segítséggel azonnal képesek legyünk reagálni, vagy az adatok alapján később elemzést végezni.

A Microsoft díját és támogatását már elnyerték a biztonságos felhőadat-tároláshoz, de a DesignTerminal Co. és az Impact Works is segíti őket üzletfejlesztési-, illetve marketing tanácsadással.

“A kelet-európai kis és közepes termelő vállalatokra fókuszálunk, mert az emelkedő béreket meggyőződésünk szerint csakis valódi, mérhető hatékonyságnöveléssel lehet kitermelni. Mi azoknak segítünk, akik szeretnék növelni a termelésben a gépek hatékonyságát anélkül, hogy plusz mérnöki vagy karbantartói költségekkel kellene számolniuk” – mondta Perecz Péter.

(forrás: MTA SZTAKI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[225826] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés