hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Hatékony munka 3:1-ben szerszámbemérővel

Az eszközbe szerelt modern képfeldolgozó rendszer a szerszám-előbeállítást igazán egyszerűvé teszi.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Szerszám-előbeállító
  • Alkalmazási terület: Gyártás
  • Cégnév: Hahn+Kolb Hungária Kft.
  • Web: www.hahn-kolb.hu

A siker beállítás kérdése. A termék egy olyan szerszám-előbeállító készülék, amelyet az Atornnál dolgozó fejlesztési szakemberek formáltak a mai ipari technológia és az ergonomikus munkakörnyezet számára, a hatékony munka elősegítésére. Az eszközbe szerelt modern képfeldolgozó rendszer a szerszám-előbeállítást igazán egyszerűvé teszi, így a munkafolyamat gyorsan elsajátítható az intuitív kezelési módnak köszönhetően. A képfeldolgozó rendszer dinamikus szálkereszttel rendelkezik az érintés nélküli és pontos szerszámbemérés helyes elvégzéséhez. Az eszközben olyan kiváló márkák gondoskodnak a pontosságról és a hosszú, karbantartásmentes élettartamról, mint a Bosch pneumatika, a THK vezetések vagy a Heidenhain üveg mérőlécek. A készülék gazdaságos felhasználást tesz lehetővé, mert három az egyben funkciót lát el: szerszámmérés, -beállítás és -ellenőrzés.

Mitől innovatív a termék?

Legfőbb innovációja, hogy közvetlenül a gyártásba integrálható, és összeköthető a megmunkálógéppel. Így a megmunkálási folyamat megszakítása nem szükséges hosszú időre. A termék egyik legnagyobb előnye ergonomikus kialakítása, amelyet üzemben dolgozók megkérdezésével fejlesztettek tökéletesre. Az Atorn mérnökei törekedtek, arra, hogy a lehető legegyszerűbb felhasználói felületet biztosítsák a szakemberek számára. Az új, három készüléktoronyból álló vezető és az újonnan kifejlesztett fogantyú lehetővé teszi az egykezes felhasználást.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Az eszköz legnagyobb előnye, hogy egyszerű kezelést és gyorsan elsajátítható használatot tesz lehetővé, minimális képzés mellett.

Forrás: Hahn + Kolb
Forrás: Hahn + Kolb
A szerszámok gyorsan bemérhetők, beállíthatók és ellenőrizhetők (hossz és átmérő szerint). Számos mérőprogram választható a rendszerben, például a szerszámél ütésmentes és homlokütéses futásának felméréséhez. A mérési eredmények gyorsan és kényelmesen kinyomtathatók. Az EZmax szoftverfunkcióval egyszerűen létrehozható a szerszámkontúr. A szerszámbemérő további erősségei a beépített szerszámkezelés, például az előírt értékek és tűrések mentéséhez és beszabályozási lapok létrehozásához szerszámgyártás céljából, grafikus irányítással és szerszámkezeléssel. A vágóél 28-szoros nagyítása lehetséges beeső fényben minőség-ellenőrzési célból.

A felhasználó számára a következő előnyök is jelentősek: * jobb gyártási minőség * optimalizált futásidők * hatékony szerszámokkal kapcsolatos folyamatok * nincs selejt * hosszabb szerszámélettartam * közvetlenül alkalmazható a gyártás során.

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A szerszámbemérő a Hahn+Kolb-csoport egyik egyedi, innovatív terméke. Az innováció mögött a csoport németországi anyavállalata áll. A Hahn+Kolb Hungária elsődleges profilja a szerszámok és üzemberendezések értékesítése és az eszközökhöz tartozó szakmai tanácsadás. A magyarországi leányvállalat egyedülálló a cégcsoporton belül. Itthon a legnagyobb az aránya a nem katalógustermékek értékesítésének, ami egybevág a hazai szlogennel: Kreatív és innovatív.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Hahn+Kolb/GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés