hirdetés
hirdetés

Biztonság

Hatékony lopásvédelem nagyüzemi méretekben

Automatikus biztonsági és vagyonvédelmi rendszert fejlesztettek ki ömlesztett árukhoz GAS (Geo Alarming System) elnevezéssel.

hirdetés

RF érzékelő (fotó: Innofor-Invest)
Az ömlesztett áruk eltulajdonítása napjainkban komoly problémát jelent a raktárak számára: a hagyományosnak nevezett védelmi technikák (helyszíni vagyonőr, kamerás megfigyelés, mozgásérzékelők) használata mellett évi több százezer tonna kárról beszélhetünk. Erre a problémára ad választ az Innofor-Invest Kft. GAS rendszere: speciálisan a ömlesztett árut tároló nagy raktárak készletének megvédésére szolgál, legyen szó akár szemes terményről vagy zsákolt aprószemes áruról. A rendszer újdonsága, hogy automatikus, központi felügyelettel ellátott, de humánerőt mégsem igényel.

A termék közé helyezett, megbonthatatlan és törésbiztos tokban lévő rádiófrekvenciás szenzorok folyamatosan érzékelik az áru elmozdítását, valamint mennyiségének változását, és szükség esetén azonnal értesítik a központi felügyeleti egységet. A rendszer komoly előnye, hogy megoldást jelenthet a téves riasztások (például madarak, macskák mozgása által beindított detektorok) elkerülésére is. A különleges, 3g-s (háromdimenziós giroszkópos) technológiának köszönhetően a rendszer kijátszása emberi beavatkozással lehetetlen, lopás esetén pedig azonnal értesíti a tulajdonost, a helyszín pontos megjelölésével.

A külső szemlélő számára észrevétlen megfigyelés kedvezőtlen körülmények (por, nedvesség) között is teljes védelmet nyújt. A fejlesztők szerint a technológia alkalmas lehet bővebb felhasználásra is, de a prototípust alapvetően mezőgazdasági területre fejlesztették ki.

(forrás: Innofor-Invest/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés