hirdetés
hirdetés

Nyílt napok

Hatalmas érdeklődés az „élő” gépek iránt

Október 14. és 17. között házi gépkiállítást szervezett a DMG Mori Seiki budapesti technológiai központja, ahol öt szerszámgépek „élőben”, megmunkálás közben tekinthettek meg az érdeklődők.

hirdetés

A DMG Mori magyarországi képviseletének budapesti Vegyész utcai telephelyén négy napon keresztül házi kiállítás keretében lehetett ismerkedni a cég jövőorientált technológiáival. Az esemény az eddigi hasonló bemutatókat jóval felülmúlta a résztvevők számának tekintetében: közel 200 cég mintegy 300 munkatársa látogatott el a nyílt napokra, akik a remek szervezésnek köszönhetően előre regisztrált időpontokban, zavartalanul tudták az öt szerszámgépen zajló élő bemutatókat követni. A tökéletes tájékozódáshoz nagyban hozzájárult az az egyedülálló műszaki megoldás, hogy valamennyi gép munkaterét első ízben ipari kamerákkal szerelték fel, amelyek a megmunkálási folyamtokról készített felvételeket még a számos érdeklődő számára is remekül végigkísérhető módon nagyméretű képernyőkön jelenítették meg.

Magyarországon most debütált

A házi kiállításon felvonultatott szerszámgépek közül a Sprint 20|5 esztergagép első alkalommal mutatkozott be hazánkban. A DMG Mori cégcsoporthoz tartozó Gildemeister nemrég modernizált olaszországi gyártóhelyén előállított és idén júniusban bejelentett forgácsológép jól megfelelhet a magyar kis- és középvállalkozások belépő szintű igényeire is. Rövid és hosszesztergálásra egyaránt alkalmas egy gépen, kevesebb mint 30 perc szerszámozási idővel. Opcióként gyors szerszámcserével 20 százalékkal rövidebb szerszámozási idő érhető el.

Kis helyigénye mellett is nagy munkaterű esztergaautomatát alkottak
Kis helyigénye mellett is nagy munkaterű esztergaautomatát alkottak

A maximum 20 mm átmérőjű rúdanyagok esztergálására megfelelő szerszámgép alapkiépítésben öt lineáris tengellyel és egy C tengellyel rendelkezik. Munkaterében 23 szerszám, köztük négy hajtott szerszám befogadására alkalmas szerszámtartó helyezkedik el, két különálló vezetéken. Az automata eszterga kevesebb mint 2 négyzetméter helyet igényel a műhelyben, és ebben a kategóriában a legnagyobb munkateret kínálja, akár 600 mm hosszú munkadarabok megmunkálására is.

A komplex munkadarabok hatékony megmunkálására szánt Sprint 20|5 berendezés mellett ugyancsak nagy érdeklőst váltott ki a megmunkálás közben bemutatott NLX 2500Y|700, a DMU 75 monoBlock, az ecoTurn 450 és az ecoMill 1035V is.

Felhasználóbarát kezelőfelület

Az új CELOS felhasználóbarát kezelőfelülettel is megismerkedhettek a potenciális felhasználók, a DMG Mori nemrégiben bemutatott terméke végigvezeti őket az ötlettől a kész  termékig. Jelentősen, akár 30 százalékkal növeli a hatékonyságot a gyártás és számítástechnikai részlegek összeköttetésével. A megnövelt nyereségesség a folyamatláncok optimalizálásának köszönhető.

Celos kezelőfelület Siemens vezérléssel a hatékonyság növelésére
Celos kezelőfelület Siemens vezérléssel a hatékonyság növelésére

Az egységes kezelői felület ősbemutatója a tavalyi hannoveri EMO fémmegmunkálási szakvásáron volt, a DMG Mori idei pfronteni nyitott kapus rendezvényen pedig már 18 megmunkálógépet a gyakorlatban is ezzel felszerelve állítottak ki. Mostanra a Celos a DMG Mori valamennyi csúcskategóriás gépéhez rendelkezésre áll. Az Ergoline képernyőn megjelenő kezelőfelület jelenleg kétféle vezérléssel (Siemens és Mitsubishi) működik együtt.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[158419] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés