hirdetés
hirdetés

Logisztika

Hat kocsi egy nyomon

A Logi-Kocsi innovációja, hogy úgy köti össze a szokványos E keretes vontatmányokat, hogy azok teljes nyomkövetést valósítanak meg.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Logi-Kocsi
  • Alkalmazási terület: Belső anyagmozgatás
  • Cégnév: Logi-Kom Kft.
  • Web: www.logi-kocsi.com

A Logi-Kocsi nevű termék a vonatos belső anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata. Fejlesztésénél célul tűzték ki, hogy teljesen nyomkövető, mégis egyszerű rendszert hozzanak létre, de számos más tekintetben is előremutató logisztikai megoldás született.

Mitől innovatív a termék?

A Logi-Kocsi innovációja, hogy úgy köti össze a szokványos E keretes vontatmányokat, hogy azok teljes nyomkövetést valósítanak meg (a vontatmány ugyanazon az íven fordul, mint a vontató). Mindezt teljesen mechanikai megoldásokkal éri el, olcsón előállítható, és gyakorlatilag karbantartásmentes, robusztus eszközt kínál.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Minden belső anyagmozgatást hatékonyabbá tesz, mivel egyszerre hat Euro- vagy ipari raklapos, kocsinként akár 1 tonna terhet szállító vontatmány alakítható ki. A hatkocsis szerelvény hossza kisebb, mint a konkurens négykocsis megoldásoké. Igen szűk helyen, mindössze 2 m széles utakon közlekedtethető. Munkavédelmi szempontokból előnyös, mert kompakt, nagyon alacsony, és számos biztonságot támogató kiegészítő létezik hozzá. Fenntartása olcsó, használata multifunkcionális. Bármely, a piacon létező vontatótípussal összeköthető, akár vezető nélküli üzemmódban is használható.

A vonatos belső anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata (forrás: Logi-Kom)
A vonatos belső anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata (forrás: Logi-Kom)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A fejlesztő Logi-Kom Kft. 2000 óta működő logisztikai tanácsadó cég. Fő profilja a meglévő vagy zöldmezős ipari tevékenységek logisztikájának fejlesztése, kidolgozása. Az itt szerzett tapasztalatok eredményeképpen született meg a Logi-Kocsi, egy olyan megoldás, amely a cégeket rövid megtérülésű fejlett logisztikai rendszerhez segíti.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Logi-Kom/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés