hirdetés
hirdetés

K+F+I

Hadiipari együttműködésbe lép az ELI-ALPS Kutatóközpont

ITM: hadiipari együttműködésekben is hasznosulhatnak a világszínvonalú hazai kutatás-fejlesztési infrastruktúrák.

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerit a német Rheinmetall AG Armin Papperger vezérigazgató, igazgatótanácsi elnök vezette delegációja az ELI-ALPS Kutatóközponttal való együttműködés lehetőségeit térképezte fel Szegeden.

A düsseldorfi székhelyű védelmi ipari óriáscég és a magyar állam vegyesvállalata mintegy 60 milliárd forintból épít üzemet a kategóriájukban legkorszerűbbnek számító Lynx harcjárművek gyártására Zalaegerszegen. A városban működő, páratlan adottságokkal rendelkező ZalaZone járműipari tesztpályához kapcsolódva Európa egyik legkomplexebb off-road tesztkörnyezetét is kialakítják. A vegyesvállalat következő beruházásaként robbanóanyagokat, nagykaliberű lőszereket és aknavetőgránátokat gyártó üzemeket építenek Várpalotán.

A 2017-ben Szegeden átadott ELI-ALPS kutatóközponttal Magyarország legnagyobb k+f projektje valósult meg, amely világszínvonalú infrastruktúrát kínál a lézertechnológiák területén. A küldöttségnek és Gazsó Balázsnak, az ITM közigazgatási államtitkárának Szabó Gábor ügyvezető igazgató mutatta be az ELI-ALPS kapacitásait, főbb projektjeit, az azok köré épült innovációs ökoszisztémát. A zalaegerszegi üzem csütörtöki alapkőletételéhez kapcsolódó szegedi látogatás során a felek körvonalazták a cég és a lézerközpont közötti, jövőbeli együttműködés lehetőségeit – közölte az ITM.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés