hirdetés
hirdetés

MediTech

Gyorsítja az MRI képalkotását egy új fejlesztés

Az Észak-amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) Chicagóban megrendezett éves találkozóján mutatta be a Siemens a Compressed Sensing módszert, amely segítségével az MRI-vizsgálatok a korábban szükséges idő töredéke alatt elvégezhetők.

hirdetés

A Siemens AG önálló egészségügyi üzletága, a Siemens Healthineers mutatta be azt a forradalmi technológiát, amely megoldást jelent a mágneses rezonanciás képalkotás (MRI) egyik legfőbb hiányosságára: néha hosszúra nyúlhat a vizsgálati idő, ami jelentős kihívást jelent a mozgó fiziológia vizsgálatakor.

A Compressed Sensing módszer segítségével az MRI-vizsgálatok most a korábban szükséges idő töredéke alatt elvégezhetők. A korábbi durván hat perc helyett a Cardiac Cine képalkotása most mindössze 25 másodpercet vesz igénybe a Compressed Sensing használatával. Ezt egy innovatív algoritmus teszi lehetővé, amely drasztikusan csökkenti a gyűjtött adatok mennyiségét, és így nagymértékben felgyorsítja a képalkotási folyamatot. Az MRI-szkenner több esetet képes kezelni, és új betegcsoportok kezelése is lehetővé válik általa.

Köszönhetően többek között a páratlan szintű szöveti kontrasztnak, a technológia a morfológia és funkcionalitás átfogó és sugárzásmentes vizualizációját teszi lehetővé, valamint támogatja az orvosokat a magasabb diagnosztikai bizonyosság elérésében, ezzel az MRI a radiológiai képalkotás fix összetevőjévé vált.

Az új technológiának köszönhetően kevesebb adatpontra van szükség ahhoz, hogy a radiológus a diagnózishoz szükséges minőségű képet kapjon. Az ismétlődő rekonstrukció segítségével a magas felbontású, magas minőségű képek úgy rekonstruálhatók, hogy a folyamat során nem vész el képinformáció. Emellett a hatékony inline rekonstrukciós algoritmus magas klinikai áteresztőképességet tesz lehetővé. A beolvasott adatok számítása közvetlenül a szkennernél történik, így nincs szükség a beolvasott adatok exportjára vagy külső feldolgozására. 

 

(forrás: Siemens/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés