hirdetés
hirdetés

Szerelés

Gyorsabb és pontosabb adagolás

A Pico Pµlse érintésmentes jet adagolószelep 1500 Hz-es maximális frekvenciával működtethető.

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Érintésmentes jet adagolószelep
  • Alkalmazási terület: Gyártás
  • Cégnév: Nordson EFD
  • Web: www.nordsonefd.com

A Pico Pµlse szelep gyorsabb, pontosabb, érintésmentes jet adagolást biztosít bármilyen, még az egyenetlen és nehezen elérhető felületekhez is. Az adagolás kevesebb turbulenciával történik a folyadékadagok jobb konzisztenciája, pontosabb elhelyezése és folyamatirányítása érdekében.

A legigényesebb gyártási környezetek számára készült Pico Pµlse-ot a legerősebb érintésmentes jet adagolószelepek között tartják számon a piacon. A Pico Toµch vezérlővel együtt használva jobb löketvezérlés, pontosabb zárási idő érhető el a mikroadagok pontosabb szabályozása érdekében.

A jet érintésmentes adagolással lehetőség van az adagolási folyamat gyorsítására, mivel a Z irányú mozgás idejét meg tudjuk takarítani. A szelep kimenetére szerelt lézerkapuval pedig az adagolást tudjuk könnyen és gyorsan ellenőrizni anélkül, hogy drága optikai rendszert kellene kiépíteni. 

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

  • Folyamatos 1000 Hz-es, illetve maximum 1500 Hz-es rövid impulzussorozatú adagolás,
  • akár 0,5 nl-es mikroadagok,
  • cserélhető, moduláris kialakítás, amely rugalmasságával képes megfelelni a változó termelési igényeknek,
  • a szerszám nélküli csatlakoztathatóság gyors és egyszerű szervizelést és rövidebb állásidőt tesz lehetővé,
  • áltoztatható löket az adagolás pontos szabályozása érdekében.

Igényes szerelési feladatok is megoldhatók hatékonyan, gazdaságosan.

A legigényesebb gyártási környezetek számára készült (forrás: Nordson EFD)
A legigényesebb gyártási környezetek számára készült (forrás: Nordson EFD)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Nordson EFD 1963 óta minden precíziós adagoló termékébe jelentős mértékű alkalmazástechnikai ismereteket épít be. A cég innovatív adagolási technológiája növeli a költséghatékonyságot, jobban kézben tartható folyamatokat eredményez, miközben emeli az alkatrészek minőségét és a gyártási teljesítményt.

Anyagtakarékosság: a korszerű, nagy teljesítményű anyagok jelentős része drága, így a hulladékcsökkentés fontos szempont. A legyártott alkatrészek nagy száma miatt már az alkatrészenkénti kis költségcsökkentés is jelentős megtakarításokat eredményezhet.

Jobb minőség: a Nordson EFD által gyártott adagolórendszerek kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, szilikonmentes gyárban készülnek. Megoldásai a cseppfolyós anyagok konzisztens, precíz felvitelét biztosítják. Ezáltal kevesebb lesz a selejtekre és utómunkákra fordított élőmunka, ami csökkenti az üzemi költségeket és növeli a termékminőséget.

Nyereség a termelékenységben: a gyorsabb és állandó mennyiségű adagolásnak köszönhetően több alkatrészt állíthatunk elő. Ezen túl a pontosabb anyagfelvitel a tisztításra fordított időszükséglet és költség csökkenését eredményezi, ami tovább javítja a termelékenységet.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

 

(forrás: EFD/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[222847] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés