hirdetés
hirdetés

Gyártás jobban, gyorsabban, olcsóbban

Az idén június 3. és 6. között megrendezendő hatodik müncheni Automatica nemzetközi szakvásár az automatizálás és a mechatronika szakterületének kétévente tartott vezető seregszemléje. A megelőző Automatica szakvásárra 111 országból 31 ezer látogató érkezett, és 40 ország 697 kiállítója mutatkozott be.

hirdetés

Valamennyi ipari ágazat szereplőinek jövőbe mutató megoldásokra van szüksége, hogy termékeiket az eddiginél magasabb műszaki színvonalon, ezzel párhuzamosan hatékonyabban tudják előállítani. Röviden egyértelmű versenyelőnyökhöz kívánnak jutni a globális piacokon. A célok eléréséhez komoly segítséget ad a gyártási folyamatok innovatív automatizálása, az Automatica szakvásár pedig ehhez szolgáltat kiváló platformot a robotika, a szerelőberendezések és az ipari képfeldolgozó rendszerek világviszonylatban legnagyobb választékának felvonultatásával.

A szakemberek megismerhetik a legújabb fejlesztéseket, megoldásokat találhatnak az új kihívásokra, illetve hatékonyan fektethetnek be a jövőbeni technológiákba. A legfontosabb kiállítási témák a szerelés és anyagmozgatás, vezérléstechnika, robotok, biztonságtechnika, ipari képfeldolgozás, pozicionálórendszerek, hajtástechnika, érzékelők, szoftverek.

A legfinomabb műveletek elvégzésére is alkalmasak a robotok
A legfinomabb műveletek elvégzésére is alkalmasak a robotok

A 2014-es Automatica első alkalommal szentel külön kiállítási területet a professzionális kiszolgálórobotok témakörének. A kezdeményezést a szervizrobotika terén tapasztalható robbanásszerű fejlődés indokolja: előrejelzések szerint 2012 és 2015 között világszerte legkevesebb 94 ezer új kiszolgálórobotot fognak értékesíteni mintegy 12,5 milliárd euró értékben.

Az új képességgel felruházott, tanulásra képes kiszolgálórobotok számtalan területen, így például a számítógéppel vezérelt sebészetben, a fogyatékkal élők és idős emberek segítésében, a vezető nélküli szállítójárművekben, a mezőgazdaságban és az erdőgazdálkodásban, a karbantartási feladatok elvégzésében vagy a katasztrófahelyzetekben végzett mentésben bizonyíthatják lehetőségeiket.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés