hirdetés
hirdetés

Gyártás és kereskedelem kéz a kézben

Korszerű vállalatirányítás szoftveres támogatással

A termelő vállalatok számára kiemelt jelentőségű a gyártási folyamatok támogatása, de a kapcsolódó üzleti folyamatok hatékony kezelése sem kevésbé fontos. A dSuite vállalatirányítási rendszert ismertető cikkünkben bemutatjuk, hogyan segíti a szoftver az értékesítési, a beszerzési és a raktárkezelési feladatokat, valamint azt, hogy ezek a folyamatok hogyan függnek össze a gyártással.

hirdetés

A dSuite vállalatirányítási rendszerben az értékesítési, beszerzési és raktárkezelési funkciókat a kereskedelmi modul fedi le, amely kereskedőcégek esetében önállóan is használható, a termelővállalatoknál alkalmazva pedig a gyártástervezéssel együtt kínálja a cégek hatékony működését. Míg a termelésben a határidőre történő legkisebb költségű gyártás, addig a vállalati és üzleti folyamatok esetében ezek kapcsolatainak logikus szabályozása, valamint a közreműködő munkatársak könnyen elérhető, pontos és naprakész információkkal való ellátása a cél.

Az értékesítési folyamat

Az értékesítés jellemzően több egymás után következő lépésből áll. Ezek a kalkuláció, az ajánlat kiadása, a rendelés rögzítése, a rendelés visszaigazolása, a szállítólevél és a számla kiállítása és végül a számla kiegyenlítése. Ezek közül természetesen a legtöbb akár el is maradhat az aktuális folyamatból. A dSuite kereskedelmi moduljában ezek a lépések mind megtalálhatók az értékesítési folyamat részeként. A gyártástervezés számára a gyártandó mennyiségeket elsősorban a rögzített vevői rendelések határozzák meg.

Bizonylatok megjelenésének szerkesztése
Bizonylatok megjelenésének szerkesztése
A dSuite rendszerben a tervezés hatására elkészül a kiszállítási terv, amely a kereskedőket támogatja a vevői rendelések tételes visszaigazolásában. A készleten levő vagy tervezett termékekre vonatkozó rendelésekhez kiszállítási listák készíthetők, amelyek meghatározzák a raktárak számára a komissiózási feladatokat, valamint a szállítólevelek kiállításának alapját képezik. A kiszállítást követően az értékesítés a számlázással fejeződik be. A dSuite kereskedelmi modulja támogatja a belföldi és exportszámlák kiállítását, tetszőleges számú különböző devizanemet kezel, valamint lehetővé teszi előlegszámlák és pro forma számlák kibocsátását akár elektronikus formában is.

A kibocsátott, de ki nem egyenlített számlákat a program a kiegyenlítésig a partner tartozásaként tartja számon, ami lehetőséget ad a fizetési hajlandóság növelésére a dSuite rendszerben található különböző korlátozások alkalmazásával. Az értékesítésben fontos szempont a vevői kedvezményrendszer kidolgozása. A dSuite kereskedelmi modulja kiterjedt, testre szabható és az egyedi igényeket is maximálisan figyelembe vevő ár- és kedvezményrendszer kialakítását teszi lehetővé. A program támogatja a partnerekkel történő elektronikus kapcsolattartást, így lehetővé teszi részükre különböző anyagok, ajánlatok, rendelések visszaigazolások és üzenetek küldését e-mailben, faxon és SMS-ben is. Ugyanakkor lehetőséget ad személyre szabott körüzenetek küldésére, valamint hírlevelek és akciós ajánlatok elektronikus terjesztésére.

Beszerzés támogatása

A gyártáshoz szükséges alapanyagok és a továbbértékesített termékek beszerzése hatékonyan támogatható azokkal az integrált megoldásokkal, amelyeket a dSuite vállalatirányítási rendszer nyújt felhasználóinak. A program az alapanyagok esetében a gyártástervezés eredményeiből, míg továbbértékesített termék esetén a minimális és optimális készletszintekből, továbbá a meglévő vevői rendelések és a telephelyek készletszintjei alapján beszerzési javaslatokat állít elő.

Ezekből néhány gombnyomással elkészíthetők a szállítói rendelések, minimalizálva az emberi hibázás lehetőségét. A szállítói rendelések nyilvántartása követhetővé teszi a teljes beszerzési folyamatot az igény felmerülésétől, az ajánlat bekérésén, a megrendelés kiadásán és a visszaigazolások adminisztrálásán át a beérkező szállítólevelek és számlák iktatásáig. Ezen túl nem lebecsülendő az a tény sem, hogy a beszerzések kiszámíthatóvá válnak a gyártás és a raktározás számára.

Tervezhető raktározás

A dSuite értékesítési és raktározási menüje
A dSuite értékesítési és raktározási menüje
A dSuite a mai vállalatirányítási rendszerek döntő többségéhez hasonlóan támogatja a készletek mennyiségi és érték szerinti nyilvántartását. A program képes több telephelyet és raktárat is kezelni, továbbá nagyobb raktárak esetén rögzíti a cikkek raktárakon belüli tényleges fizikai elhelyezkedését is. A készletkezelés minden esetben készletmozgási bizonylatok rögzítésével jár együtt, amelyek lefedik a raktárak és telephelyek közti mozgásokat, lehetővé teszik a bizományosi készletek kezelését, a leltározást és a selejtezést is.

A dSuite szoftverben mozgásnemek kifinomult rendszere áll rendelkezésre a gyártáshoz kapcsolódó készletkezelési műveletek elvégzésére. A gyártástervezés alapján a raktárak mindig naprakész információval rendelkezhetnek a termelés aktuális és jövőbeli igényeivel kapcsolatban. A gyártás, beszerzés és értékesítés integrálása biztosítja a raktárak tervezhetőségét és ellenőrizhetőségét.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Gyártás és kereskedelem kéz a kézben
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés