hirdetés

Grand Opening a DMG-nél

Megnyílt a budapesti bemutatóterem

A közelmúltban nyílt meg a DMG Hungary új, budapesti bemutatóterme, ahol a német szerszámgépgyártó anyacég hazai értékesítési leányvállalata az esztergálási és marási technológiák legfrissebb újdonságait mutatja be az érdeklődő szakembereknek élőben, működés közben.

hirdetés

Az elmúlt néhány év során fejlesztéseinek köszönhetően a Gildemeister cégcsoport – élen két vezérmárkájával, a Deckel Mahóval és a Gildemeisterrel – világszerte a szerszámgépgyártás egyik legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát. A siker egyik alapvető feltétele volt az újításokhoz való ragaszkodás, valamint a gyártás és a logisztika optimalizálása. A pénzügyi és gazdasági világválság által sújtott 2008-as és rákövetkező esztendő után a szerszámgépgyártásban tavaly elindult jelentős élénkülés a Gildemeister cégcsoport esetében is meghatározta a továbblépés irányait.

 

A felfutó gyártási és nemzetközi értékesítési eredmények lehetővé és egyben szükségszerűvé tették a vevőkapcsolatok szélesebb körű ápolását, ami a hangsúlyos szakvásárokon való részvétel mellett többek között a házi gépbemutató termek kialakításában, folyamatos működtetésében is testet ölt, hogy az érdeklődő szakemberek, a potenciális vásárlók koncentráltan, szakmai segítséggel, működés közben, a gépek legkisebb részleteit is feltérképezve tekinthessék meg az újdonságokat.

Hasonló megfontolások alapján döntöttek a hazai képviselő, a DMG Hungary márciusi új telephelyre költöztetése, illetve a Vegyész utcában lévő új albertfalvai telephely adottságait kihasználva az irodai központhoz csatlakozóan egy állandó gépbemutató terem felállítása mellett. Az alábbiakban rövid áttekintést adunk azokról a korszerű családokról, illetve azok újdonságnak számító berendezéseiről, megoldásairól, amelyekkel már a kiállítóterem megnyitóján is megismerkedhettek az érdeklődők.

Középpontban a CTX beta 1250 TC

Innovatív és sokoldalú a CTX
Innovatív és sokoldalú a CTX
A CTX beta 1250 TC univerzális CNC esztergagép, amely univerzális maró-esztergáló technológiát kínál egyszerű 3D-s gyártásprogramozással, 1250 mm-es esztergálási hosszhoz. Alapjellemzői: nagy teljesítményű eszterga-maró orsó NC vezérlésű B tengellyel és közvetlen hajtással; közvetlen útmérő rendszerek az x, y, z tengelyen alapkivitelben; 24 szerszámhelyes magazin vagy 48 szerszámhelyes HSK-A63, illetve Capto C6 láncos tár; kiépítési fokozat ellenorsó komplett megmunkálásához szegnyereg funkcióval; DMG Ergoline vezérlés 19 hüvelykes képernyővel és Siemens 840D 3D-s szoftverrel.

A DMU 65 monoBlock univerzális CNC marógép új generációs monoBlock kialakításával újraértelmezi a billenő körasztallal végzett öttengelyes marást. Főbb sajátosságai: moduláris orsófelépítés maximum 24 000 fordulat/perc fordulatszámmal és 288 Nm forgatónyomatékkal; percenként 14 000 és 18 000 fordulatú motororsó a lehető legrövidebb és legkedvezőbb költséggel megvalósuló javításért; 7500 óra szavatosság a 18 000-es Heavy Duty orsóhoz 35 kW-tal és 119 Nm-rel; megmunkálóasztalok bármilyen igényre háromtól öt tengelyig; függőleges láncos tár harminc (opcióként hatvan vagy kilencven) szerszámhoz; daruval történő munkadarab-behelyezésre alkalmas, felülről, az asztal közepe feletti területre.

Valódi „sláger” az Ecoline sorozat

Párbeszéd a szerszámbeállító Uno 115 eco-nál
Párbeszéd a szerszámbeállító Uno 115 eco-nál
Az ugyancsak a bemutatótérben felállított, a legjobb ár garanciájával kínált innovatív termékek a DMG Ecoline sorozatban a CTX 310 eco univerzális CNC esztergagép, amely „slágertermék” 3D-s vezérléstechnológiájával, illetve a függőleges megmunkálóközpontok területén új mércét felállító DMC 635 V eco. A DMG Service Solutions bemutatott szolgáltatásai, így az Microvision I DMG Microset valódi kompetenciát jelent a szerszámbeállításban.  

A megnyitón az előzetes beharangozóval szemben még nem szerepeltek, de a későbbiekben a Magyarországon is tapasztalható jelentős érdeklődésre való tekintettel feltétlenül a kiállított berendezések sorába tervezik illeszteni a szintén a cégcsoport keretei között tevékenykedő Sauer vállalat fogtechnológiai területre vonatkozó átfogó megoldásait és termékeit.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[89680] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés