hirdetés
hirdetés

GPU a gyorsított feladatokhoz

Napjainkban a vállalatok nem használják fel az általuk gyűjtött és tárolt adatok többségét. Az NVIDIA GPU-val gyorsított számítástechnika azonban megváltoztatja ezt a helyzetet. 

hirdetés

„Napjaink adatközpontú világában cégmérettől és iparágtól függetlenül minden vállalatnál az adat az üzleti működés motorja. Az adattömeg exponenciális növekedésével a szervezeteknek gyorsabban kell reagálniuk, több adatot kell tárolniuk, és képesnek kell lenniük feldolgozni a hálózat peremén, az adatközpontban és a felhőben tárolt adatokat. A GPU-val gyorsított számítástechnikával mindezt intelligens módon megtehetik. Ezért bővítettük a PRIMERGY GX2460 M1 modellel PRIMERGY-portfóliónkat. A minden elemében új, modern szerverkategória ideális megoldást kínál az ügyfelek feladatainak támogatására az MI, az adattudomány, a grafikus feladatok, a nagy teljesítményű számítástechnika és a VDI terén. Nagyobb számítási teljesítmény birtokában a vállalatok többet megtudhatnak adataikból, új lehetőségeket tárhatnak fel, és megvalósíthatják legambiciózusabb adatvezérelt növekedési stratégiáikat” – nyilatkozta Oliver Delachapelle, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője.

A Fujitsu a mainstream ügyfelek számára is elérhetővé teszi a komplex MI-feladatok kiszolgálására alkalmas NVIDIA GPU-val gyorsított számítástechnikát, világszerte ösztönözve ezzel a szervezetek adatvezérelt átalakulását. Az NVIDIA GPU-alapú PRIMERGY GX szerverportfólió nagy sebességet és teljesítményt biztosít a jelen és a jövő magas szintű adatfeldolgozási feladataihoz.

A kifejezetten GPU-val gyorsított feladatokhoz tervezett, új Fujitsu PRIMERGY GX2460 M1 szerver a számítási képességet, az NVDIA GPU működését és az adatátvitelt egyaránt optimalizálja a fejlett AMD CPU-kal és nagy sebességű PCIe Gen4.0 sávokkal dolgozó, legújabb processzortechnológiával. Ezáltal jelentősen megnő a nagy adatfeldolgozási kapacitást igénylő feladatokhoz nyújtott szerverteljesítmény.

A Gartner elemzőcég kutatása szerint átlagosan évi több mint 20 százalékos növekedés várható a szerverekhez gyártott GPU-k piacán, tehát egyre több vállalat használ GPU-kat az adatközpontban a különféle feladatok, köztük az MI, az adattudomány, a mélytanulás, az adatanalitika, a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) és a grafika gyorsítására.

(forrás: Fujitsu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés