hirdetés
hirdetés

Innováció

Hálózatba kapcsolt mobil széfet terveztek

Egy internethez csatlakozó személyes mobil széfet fejlesztett a Virgo. A Beachegg applikáció jelez, ha illetéktelen személy nyúl az értékmegőrző tojáshoz. A termék kint van a most zajló CeBIT-en is.  

hirdetés

A Beachegg egy olyan tojás alakú mobil széf, amelyben értékeinket tárolhatjuk például strandoláskor. Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen érzést, amikor azon kell aggódnunk, hogy nehogy ellopják a parton hagyott értékeinket. A Virgo erre problémára kínál high­tech megoldást, egy internethez csatlakozott design tárgy formájában.

A mobilszéf űrtartalma 6 liter
A mobilszéf űrtartalma 6 liter

A Beachegg működését leginkább a használatán keresztül könnyű megérteni. Az alkotók tervei szerint a legfontosabb partnereik strand és hotel üzemeltető vállalatok lesznek, akiktől kiegészítő biztonsági szolgáltatásként lehet bérelni egy tojás­széfet, körülbelül egy sör áráért. A tojás bérlésekor a recepciós lefotóz minket és feltölti az adatainkat a Beachegg alkalmazás felületére. A dizájn­széf mellé kapunk egy vízálló karkötőt, aminek segítségével egy érintéssel nyithatjuk és zárhatjuk a Beachegget. Ha a karkötőt hosszabban tartjuk a zárhoz, a tojás beriaszt, így amint egy illetéktelen személy próbálja meg a helyéről elmozdítani a széfünket, a szálloda által delegált őr a Beachegg alkalmazás segítségével azonnal tetten érheti.

Hogyan dolgozik a háttérben a technológia?

A tojásba mozgásérzékelő szenzorok, egy a mobiltelefonokból ismert SIM kártya és egy GPS vevő kerültek. A riasztott állapotban lévő tárgy a SIM kártya segítségével lokációs adatokat küld a szervernek. Ha a tojást megmozdítják, a szenzorok ezt érzékelik, a riasztó rendszer sípolni kezd és jelzést küld az alkalmazásnak, hogy baj van. A GPS vevő a műholdak alapján meghatározza a Beachegg koordinátáit és elküldi a pontos lokációt a szervernek, ami kommunikál a Beachegg applikációval. Riasztás esetén a szálloda biztonsági őrének telefonja megmutatja a tojás pontos pozícióját, valamint folyamatosan tárolja is azt, így lopás esetén pontosan visszakövethető, hogy merre haladt és hol van az utolsó ismert tartózkodási helye. A Beachegg applikációban természetesen több tojás egyidejű megfigyelésére van lehetőség.

A Beachegg nyomon követhető az applikáción keresztül
A Beachegg nyomon követhető az applikáción keresztül

Ha saját Beacheggünk van, akkor­ a biztonsági őr helyett­ mi magunk kapunk a telefonunkra értesítést arról, ha a tojásunkat valaki elmozdította. Nem probléma az sem, ha mobilunkat is gondosan a tojásba zártuk, mert Ilyenkor a karkötőnk figyelmeztet a lopásveszélyre.

A karkötő és a tojás Bluetooth­on kommunikál egymással, aminek a hatótávja körülbelül 250 méter. Ha ezen belül történik valami a tojással, akkor a karkötőnk rezegni kezd. Ha ezen kívül voltunk, és a riasztó beindulására sem figyeltünk fel, a Beachegg applikáció segítségével bármely telefonról megnézhetjük, hogy éppen hol van és merre tart a Beacheggünk. Ezekkel az információkkal a rendőrség dolgát is megkönnyíthetjük.

A strandlopások kivédésére eddig csak fixen rögzített, kényelmetlenül használható és design szempontjából otromba megoldások születtek. A Beachegg esetében egyaránt szempont a mobilitás és a szépség, a termék tervezői kényelmes és örömteli használatra törekedtek, azért, hogy a nyaralásunk valóban biztonságos és zavartalan pihenést jelentsen.

A Beacheggjelenleg a hannoveri CeBiten méretetteti meg magát, köszönhetően annak, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház beválogatta a három szerencsés stratup közé, aki hazánkat képviselheti a világ egyik legnagyobb informatikai kiállításán. 

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés