hirdetés
hirdetés

Informatika

Gesztusvezérelt pókrobotok

Szerencsére csak egy új technológia szemléltetőeszközei voltak azok a pókrobotok, amelyek szinkronban „csápoltak” az Intel vezérigazgatójának mozdulatára egy kínai rendezvényen.

hirdetés

Brian Krzanich a sencseni Intel Developer Forumon a vállalat új, Curie nevű, hordható moduljának működését kívánta illusztrálni a mesterséges állatokból álló csapattal. Miután Kraznich a csuklójára öltötte az egységgel felszerelt karkötőt, a robotok többek között a beléjük épített LED-lámpák színének váltogatásával, valamint „légboksszal” engedelmeskedtek az előadó parancsainak.

A Curie-modulban egyébként egy gyorsulásmérő és egy giroszkóp is helyet kapott; az eszköz ezekkel érzékeli hordozójának mozdulatait, és az ezekből leszűrt parancsokat egy Bluetooth LE modul segítségével közvetíti a robotoknak. Bár a gesztusvezérlésen alapuló technológia a karkötők mellett például medálokba, gyűrűkbe és fitness trackerekbe ágyazva is kiválóan működésre bírható, azért vérszomjas pókcsapatok távirányításához remélhetőleg még egy jó ideig nem fogják felhasználni.

Az Intel Curie modulja (Forrás: Intel)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Popular Science)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés