hirdetés
hirdetés

Garázscégből lett a multi leányvállalata

A Siemens-kapcsolat garancia lehet a sikerre

Garázscégből az egyik legnagyobb hazai szoftverházzá fejlődött a Siemensszel előbb szakmai együttműködésben, később szoros tulajdoni kapcsolatban működő evosoft Hungary Kft. A siker kulisszatitkairól Dr. Várady Péter ügyvezető igazgatót kérdeztük.

hirdetés

Melyek az evosoft fő termékei, és hol találkozhatunk ezekkel a termékekkel?

A Siemens többségi tulajdonában lévő evosoft Hungary Kft. rendszerház fő profilja szoftverfejlesztési és IT szolgáltatások nyújtása a Siemens termékfejlesztő részlegei számára. Elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkozunk, eredményeink az anyavállalat vezető termékeiben testesülnek meg. Sokan követik például a népszerű kórházas sorozatokat – az ezekben feltűnő Siemens képalkotó diagnosztikai berendezések szoftverében a mi mérnökeink munkája is benne van.

Várady Péter: Kiváló munkatársaink vannak
Várady Péter: Kiváló munkatársainkkal értük el a sikert
Csodálatos mérnöki teljesítmény az óránként 430 km-es sebességgel száguldó, Sanghaj belvárosát a repülőtérrel összekötő mágnespályás gyorsvasút is, amelynek fejlesztésében szintén részt vehettünk. Említhetném még a Siemens automatizálási termékeit, amelyekkel hamarosan az új ferihegyi terminálon lehet találkozni. Emellett energetikai, épületautomatizálási és vállalatirányítási szoftverrendszerek fejlesztésével, illetve IT szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágunk is működik. A Siemens Global eBusiness internetes portál – szintén az evosoft fejlesztése – tavaly 3 milliárd euró forgalmat generált.

Milyen háttérre támaszkodnak a Siemens alvállalkozójaként?

Az ipari szoftverfejlesztéshez elsősorban kiváló fejlesztőmérnökökre és technológiai tudásra van szükség. Ezek a „portékák” műszaki egyetemeinken, főiskoláinkon találhatók meg, ezért „beszállítóként” elsősorban rájuk támaszkodunk.

Miként profitálhat egy beszállító a Siemensszel való együttműködésből?

A Siemens megbízható, innovatív, pontosan fizető megrendelő, ugyanakkor szigorú elvárásokat támaszt beszállítóival szemben. Az együttműködés során tíz évig beszállító partnerként, az utóbbi öt évben pedig már teljes jogú leányvállalatként dolgoztunk. Rengeteget tanultunk mind szakmailag, mind a menedzsmentismeretek terén.

Cégünk fejlődése jól illusztrálja, mit jelenthet a Siemensszel való kapcsolat: az evosoft az alapításkor alig féltucatnyi szoftverfejlesztőt foglalkoztató „garázscégből” tizenöt év alatt az egyik legnagyobb magyarországi szoftverházzá fejlődött. Bátran állíthatom tehát: megtérül a ráfordítás, amit a beszállítójelöltek eltöltenek a bejelentkezéssel a https://supplier-portal.siemens.com weboldalon.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés