hirdetés
hirdetés

Járműipar

Forgalomba állt az első debreceni gyártású autóbusz

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. ünnepélyes keretek között adta át a vállalat telephelyén az első debreceni gyártású Mercedes-Benz Reform 500 LE típusú modellt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek. A cívisvárosban tervezett és épített jármű azonnal forgalomba áll, és 2018. december 13-tól a debreceni menetrend szerint közlekedésben találkozhatnak vele az utasok.

hirdetés

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. a 12 típusból álló termékcsaládjának első modelljét, a Mercedes-Benz Reform 500 LE-t tavaly decemberben mutatta be a nagyközönség számára. Miután az autóbusz a TÜV Rheinland-KTI Kft. engedélyezési eljárásán teljesítette az európai minőségi elvárásokat, megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt a nagy sorozatú gyártásra; ezt követően forgalmi engedélyt és rendszámot is kapott.  

Az első Debrecenben tervezett és gyártott jármű a cívisvárosban, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. színeiben áll munkába december 13-án, és menetrend szerint közlekedik majd, így több viszonylaton is látható lesz a vadonatúj modell. A 12 méteres, háromajtós, alacsonypadló-belépésű Mercedes-Benz Reform 500 LE megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak. Az autóbuszt 220 kW maximális teljesítményű Euro6-os dízelmotorral és hatfokozatú automataváltóval szerelték, az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK Holding Zrt. által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontroll eszközöket, ami üzemelési, működési adatokat szolgáltatva lehetővé teszi a járművek távoli ellenőrzését is.

A Mercedes-Benz Reform 500 LE megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak is (forrás: Inter Traction Electrics)
A Mercedes-Benz Reform 500 LE megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak is (forrás: Inter Traction Electrics)

„A vállalat tervei alapján 2019-ben további járműfejlesztések valósulnak meg azokban az autóbusz-kategóriában, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek és elvárásainak. Így az ITK cégcsoport tagja például elkezdi a Mercedes-Benz Transporter divízió termékeivel kapcsolatos fejlesztéseket és gyártást. Cégcsoportunk az értékalapú emberközpontúságra törekszik minden fejlesztése terén, különösen a fenntartható mobilitás megvalósulása érdekében” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kossa György arról is beszámolt, hogy a tavalyi évben átadott oktatási, fejlesztési központ és kísérleti üzem – amely nemcsak az autóbuszok gyártásának helyszíne, hanem biztosítja a járműgyártással kapcsolatos duális képzés feltételeit, valamint a termék- és gyártástechnológiai fejlesztésekhez fűződő kutatás-fejlesztési tevékenységet is ellát – már magas színvonalon képezi a jövő szakembereit és mérnökeit, ezzel is hozzájárulva a magyar műszaki hagyományokra épülő hazai buszgyártás további fejlődéséhez.

(forrás: Inter Traction Electrics/GyártásTrend)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
http://mjpacking.net/product/jumbo-big-bag-filling-packing-machine/
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés