hirdetés
hirdetés

Folyamattechnológia az SMC-től

Az SMC szűrő- és hűtőberendezései a technológiai folyamatok által támasztott legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek.

hirdetés

Napjaink rohamtempóban fejlődő ipara megköveteli a magas minőségű alkatrészek használatát minden technológiai folyamatban. Kevesen tudják, hogy az SMC szinterbronz szűrőelemek gyártásával kezdte meg működését, Sintered Metal Corporation néven. Ez a terület napjainkig megmaradt és fejlődött, aminek köszönhetően az SMC hatvanéves tapasztalatát felhasználva számos megoldást kínál a folyamattechnikában felmerülő problémák megoldására. Minden technológiai folyamatban létfontosságú, hogy a felhasznált vagy munkát végző közeg minden paraméterét az elvárt, ideális határértékek közt tartsuk, kezdve a szennyezettségtől egészen a hőmérsékletig. A különböző technológiai folyamatok számos igényt támasztanak a szűrőkkel szemben. Az áramló közeg és a szennyeződés jellege határozza meg az alkalmazható szűrő típusát. A szűrőn átfolyó folyadék térfogatárama alapján kiválasztható a megfelelő méretű szűrőház, a szennyeződés jellemző mérete és anyaga alapján pedig a szűrőbetét típusa. A SMC számos szűrőt és szűrőbetétet gyárt, az egyszerűbb műanyag házas vízszűrőktől kezdve a lamellás, automatikusan visszamosható szűrőkig.

Az SMC termékei a legmagasabb technikai elvárásoknak is megfelelnek
Az SMC termékei a legmagasabb technikai elvárásoknak is megfelelnek

Milyen gyakran kell szűrőbetétet cserélni?

A szűrőbetét telítődésének megállapítására az egyszerű szemrevételezésen túl más megoldás is létezik. A szűrőn átáramló közeg nyomásesésének mérésével megállapítható a szűrőbetét telítettsége. A nyomásesés meghatározásához mérni kell a közeg nyomását a szűrő belépő és kilépő oldalán. A legegyszerűbb megoldás két manométer beépítése, viszont ezek rendszeres ellenőrzése és összehasonlítása körülményes feladat. Az SMC PSE-sorozatú nyomástávadóival és monitoregységeivel ez a feladat megoldható digitálisan is. A PSE200A típusú négycsatornás monitoregység alkalmas differenciálnyomás mérésére. Ehhez az eszközhöz többféle nyomástávadó is csatlakoztatható, és akár IO-Link-kommunikációval is csatlakoztatható a felügyeleti rendszerünkhöz. A második megoldás a szűrő telítődésének meghatározására az átfolyás mérése. Ha a szűrő bemenő oldalán a nyomás állandó, akkor a nyomásesés növekedésével az átfolyó térfogat lecsökken. Az SMC PF3W-sorozatú átfolyásmérőivel ellenőrizhető a közeg megfelelő áramlása. A PF3W-sorozat alkalmas a folyadék hőmérsékletének mérésére is. A megfelelő folyadék-hőmérséklet beállítása sokszor körülményes feladat. A folyadék-hőmérsékletet számos tényező befolyásolhatja, akár a tetőablakon besütő nap is. A magas elvárásoknak eleget téve, az SMC hűtői nagy precizitással működnek, és számos diagnosztikai funkcióval rendelkeznek. A berendezések működési elvük szerint két csoportba oszthatók. Egyik csoportba a hűtőkompresszorral szerelt Thermo-Chillerek tartoznak, a másik csoportot pedig a Peltier-elemekkel szerelt, úgynevezett Thermo-Conok alkotják. A hűtőkompresszorral működő chillerek előnye, hogy nagy hűtőkapacitással rendelkeznek. A hűtőkörben lévő analóg expanziós szelepeknek köszönhetően chillereink a beállított folyadékhőmérsékletet ±0,1 °C pontossággal tudják tartani nagy hűtőkapacitás mellett is. Az analóg expanziós szelepek használatával megoldható, hogy a hűtőkompresszor és a hűtőkör folyamatos üzemben, a hőterheléshez igazodó teljesítménnyel működjön. A hűtőkör teljesítményének szabályzásával hatékonyabban és pontosabban szabályozható a keringetett folyadék hőmérséklete, mint az elterjedtebb kapcsolóüzemben működő hűtőkkel. A Peltier-elemekkel működő hűtők előnye, hogy pontosabban és gyorsabban szabályozhatók, mint a hűtőkompresszorral szerelt típusok. A Peltier-elemek használatának azonban jelentős gátat szab azok teljesítményfelvétele, így ezek a típusok maximum 1000 W hűtőteljesítménnyel érhetők el. A teljesítménykorlátot ugyanakkor ellensúlyozza a berendezések pontossága. A Peltier-elemek szabályozhatóságának köszönhetően ezekkel az eszközökkel a keringetett folyadék hőmérséklete akár ±0,01 °C pontossággal is beállítható.

Karbantartás, diagnosztika

Minden SMC folyadékhűtő rendelkezik diagnosztikai funkciókkal, amelyek javítják a termelés biztonságát. A folyadékhűtők több mint 30 különböző diagnosztikai jelet tudnak adni. A diagnosztikai jelek közt megkülönböztetünk figyelmeztetéseket és hibákat. A hibajelek azonnali leállást okoznak, míg a figyelmeztetéseknél tovább üzemel a berendezés. A biztonságos működés érdekében eszközeink jelzik, ha a szivattyú vagy a ventilátor cserére szorul, azonban a jelzés nem állítja le a működést. A beépített üzemóra-számláló segítségével könnyen tervezhetők a preventív karbantartások. A karbantartások megkönnyítése fontos feladat az állásidők csökkentése érdekében. A differenciálnyomás-mérők, átfolyásmérők és folyadékhűtők diagnosztikai jeleinek használatával ütemezhető a szűrőcsere vagy szivattyúcsere, de ez még nem elegendő. A cserélendő alkatrészek ki- és beszerelésének megkönnyítésére, valamint gyors csatlakoztathatóságára is figyelni kell. Folyadékot szállító rendszerek megbontásánál elkerülhető környezetünk eláztatása az SMC KKA-sorozatú cseppmentes gyorscsatlakozóival. Ezek a gyorscsatlakozók anya és apa oldalon is visszacsapó szeleppel szereltek, és akár nyomás alatt is oldhatók. A különböző folyamatokban használt anyagok sokfélék lehetnek. Sokszor abrazív, maró, esetleg magas hőmérsékletű közegekkel kell dolgozni. Az SMC számos termékével megoldhatók ezek a feladatok. Szakértő csapatunk ügyfeleink igényeinek teljes körű felmérésével igyekszik a legmegfelelőbb megoldást ajánlani.

Cikkünk eredetileg a GyártsTrend július-augusztusi lapszámában jelent meg.

(forrás: SMC/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés