hirdetés
hirdetés

Hannover 2021

Folyamatintegráció a siker kulcsa

Előadást ajánlunk, amely az ellátási láncok és a műszaki tervezési láncok teljes körű digitális integrálásából származó versenyelőnyre hívja fel a gyártóvállalatok figyelmét a 2021-es digitális hannoveri vásáron.

hirdetés

A Smart Manufacturing: gondolkodjunk a gyáron túl címmel, április 13-án, kedden 11:30-kor induló élő közvetítés azzal foglalkozik, hogyan biztosítja az ellátási láncok teljes körű digitális integrációja az anyagok zökkenőmentes ki- és beáramlását a gyártási környezetben az új termékek digitális létrehozásának, fejlesztésének és megvalósításának támogatásával.

Jörn Nitschmann, a Fujitsu CE gyártószektorért és gépkocsigyártási ágazatért felelső vezetője, az élő adás előadója elmondta: „Jelenleg a digitalizáció a gyártószektor fő mozgató ereje. Segítségével gyors ütemben valósítjuk meg az intelligens gyártás, a Smart Manufacutring és az Ipar 4.0 jövőképét. A 2021-es digitális hannoveri vásáron a Fujitsu gyakorlati szempontból foglalkozik azzal, mit tehetnek jelenleg a gyártóvállalatok versenytársaik legyőzéséért. Élő adásunkban megvizsgáljuk, miként lehet a következő lépéssel összhangot teremteni a gyártás két fejlődő területe, a digitális ellátási láncok és a műszaki tervezési láncok között – ahol az eddigieknél jóval alaposabban ki kell használnunk a lehetséges szinergiákat.”

Az előadó, Jörn Nitschmann a közép-európai gyártás és autóipar vezetője
Az előadó, Jörn Nitschmann a közép-európai gyártás és autóipar vezetője

A hannoveri vásáron a Fujitsu gondolatébresztő médiatárat is elérhetővé tesz a résztvevők számára. Az új anyagok a gyártóipar több fontos témáját is körüljárják:

  • A Fujitsu Integrated Shopfloor megoldása a diszkrét gyártás napjainkban tapasztalt kihívásaira reagál. A gyártóvállalatoknak a piac eléréséhez vagy szorosan integrálódniuk kell az OEM-gyártók kiterjedtebb ellátási láncába és digitális átalakulási programjába, vagy az 1-es sorozatnagyságú (batch size one) gyártásra összpontosítva, speciális online platformokon keresztül kell digitálisan konfigurálhatóvá tenniük termékeiket. A 2021. április 8-án, közép-európai idő szerint 11:00 és 13:00 óra között szervezett hivatalos médiabejárás egyebek mellett ezzel a témával is foglalkozik.
  • Fujitsu Smart Manufacturing – a COLMINA és az SAP ajánlata – Az intelligens gyártás, a Smart Manufacturing az ellenállóképesség kiépítésének kulcstényezője a gyártási környezetben. A Fujitsu szemlélete a kiberfizikai rendszerek (Cyber Physical Systems, CPS) gyáron belüli és azon kívüli alkalmazásával teremti meg a tágabb értéklánc érintettjeivel kialakítandó, fontos digitális kapcsolatokat. Ebből az anyagból kiderül, hogyan segít a Fujitsu világszerte ügyfeleinek a COLMINA és az SAP termékeit is tartalmazó globális megoldásait bevetve kialakítani az ellenállóképes gyártási környezetet.
  • Kvantumtechnológia által inspirált optimalizálás a gyártási folyamatban – A folyamatokat megszámlálhatatlan módon lehet kombinálni a késztermék elkészítéséhez – ám ezek közül csak egy optimális. A Digital Annealer rendszerre épülő, kvantumtechnológia által inspirált optimalizációs szolgáltatásokkal a Fujitsu gondoskodik róla, hogy folyamatosan optimális legyen a gyártóvállalatok termelési folyamata.
  • Nagyvállalati 5G – Az 5G máris mélyreható hatást fejt ki a fogyasztói piacra. Az ügyfelek türelmetlenül várják az izgalmas új funkciókat, és az egyszerűbb kommunikációs és médiahozzáférést. De hogyan nyerhetnek ki a vállalatok értéket az 5G-technológiából?

A Fujitsu hannoveri vásáron felállított virtuális standja sok egyéb termelési vonatkozású témába is betekintést nyújt: pl. intelligens ellenőrzés, a gyártóüzem digitalizálása, hibrid IT és a Nyílt Ipar 4.0 Szövetség (Open Industry 4.0 Alliance).

(forrás: Fujitsu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés