hirdetés
hirdetés

Prémiumkategóriás szerszámgépek

Fókuszban a digitalizáció

A hagyományosnak számító Open House keretében a nagyközönség idén is a DECKEL MAHO pfronteni gyáregységében találkozhatott a DMG Mori 2020-as újdonságaival.

hirdetés

A gép- és alkalmazásbemutatóval egybekötött szakmai fórumon szó volt az ipar várakozásairól, a szakértők által rebesgetett visszaesésről és a német–japán szerszámgépgyártó grandiózus terveiről is. A magyarországi ügyfelek pedig ez évben is a DMG Mori Hungary által szervezett úton látogathattak el a német kisvárosba, hogy részt vegyenek a rendezvényen és a gyárlátogatásokon.

A csodálatos környezetben található prfonteni DECKEL MAHO üzemcsarnok egy hétre nemcsak a prémiumkategóriás szerszámgépek gyártására, hanem a világ minden tájáról érkező felhasználókra, diákokra és érdeklődőkre is koncentrált. Az eseményre több mint 8 ezer látogatót vártak a szervezők, köztük 900 diákot is, akik szakmai gyakorlati és képzési tájékoztatókon vehettek részt a gyárlátogatás mellett. A gyárban jelenleg közel 1600 alkalmazott dolgozik, e számnak pedig majdnem 10 százalékát gyakornokok teszik ki, tehát az oktatásról nemcsak beszél a vállalat, hanem a lehetőséget megragadva igyekszik kivenni a részét a jövő szakembereinek képzéséből is.

A rendkívül rugalmas PH CELL moduláris kialakítású, és optimális hozzáférhetőséget kínál
A rendkívül rugalmas PH CELL moduláris kialakítású, és optimális hozzáférhetőséget kínál

Befektetés a jövőbe

Az idei év hívószavai közt olyan egyre gyorsabb technológiák és iparági trendek szerepeltek, amelyek napjainkra a korszerű gyártás fontos összetevőivé váltak. A gyárban kiállított 45 csúcsminőségű szerszámgép mellett 15 automatizált megoldás is bemutatkozott működés közben. A csarnokokat továbbá iparág-specifikus összeállítások töltötték meg, így az autóiparra, a precíziós gyártásra vagy épp az orvostechnikai gyártásra külön kitértek a szervezők.

A korábbi évekhez hasonlóan most is kiemelt szerepet kaptak az integrált megoldások az egy-egy szerszámgépből álló munkaállomásokkal szemben. Ez pedig rímel a DMG Mori által megfogalmazott fejlődési irányra, melyet Christian Thönes, a DMG Mori Aktiengesellschaft elnöke fogalmazott meg a sajtótájékoztató során: „Biztos alapokkal folytatjuk a fejlesztéseket a gazdasági nehézségek és az enyhe visszaesés ellenére is. Épp ezért stratégiailag fontos technológiákba fektetünk be, valamint üzemeink kapacitásait is ehhez igazítjuk, ugyanis így fejleszthetjük igazán a jövő technológiáit és termelését. A DMG Mori szerszámgépgyártóból az integrált megoldások szállítójává kíván válni.”

A 2019-es évben a DMG Mori tovább erősítette a prfonteni DECKEL MAHO gyár szerepét a vállalatcsoporton belül. Húszmillió euró értékben hajtottak végre fejlesztéseket az üzemben, bővítve a monoBLOCK szerszámgépek összeszerelő csarnokát, valamint a logisztikai infrastruktúrát. Thönes pedig a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy hasonló volumenű beruházásokat terveznek ebben az évben is, mellyel folytatják a már megkezdett fejlesztéseket. „A visszaesés idején a fejlesztésekre, a hatékonyságnövelésre és a jövőbeli technológiák felkutatására kell koncentrálnunk” – foglalta össze a 2020-as terveket. Hozzátette továbbá, hogy a vállalatcsoport nem számít tartós regresszióra az iparágban, a megtorpanást épp ezért inkább lehetőségnek tekintik arra, hogy optimalizáljanak, és a piac is differenciáltabban működjön tovább.

Az új 5-tengelyes, lézeres LASERTEC 400 Shape megmunkálógép
Az új 5-tengelyes, lézeres LASERTEC 400 Shape megmunkálógép

Úton az additív gyártás felé

Az utóbbi években a 3D-nyomtatás már nemcsak a prototípusgyártásban, hanem a hagyományos forgácsolási technológiák hatékony kiegészítőjeként is szerephez jutott. A DMG Mori LASERTEC SLM-sorozata pedig nagy termelékenységű precíz additív gyártási megoldást kínál.

A LASERTEC 30 DUAL SLM két 600 W-os lézerfejjel rendelkezik, ezzel megduplázva az alapgép hatékonyságát, lényegesen gyorsabb gyártást tesz lehetővé. A rePLUG modulnak köszönhetően a porágyban található alapanyag cseréje a korábbi időszükséglet töredékére csökken, a folyamatot pedig tovább optimalizálja az OPTOMET szoftver alkalmazása. A megújított szűrőrendszer még biztonságosabbá teszi a gép alkalmazását, függetlenül az alkalmazott alapanyagtól és szemcseméretétől.

A 3D-nyomtatás azonban a LASERTEC 400 Shape-pel már nem csak a kis méretű alkatrészekre korlátozódik. Az új modellel akár 4000×2000×1000 mm méretű termékek is gyárthatók, melyek tömege elérheti akár a 20 000 kg-ot is. Ezzel lehetőség nyílik nagy méretű munkadarabokon 3D-nyomtatott felületek létrehozására, jól ötvözve a hagyományos és a legújabb megmunkálási technológiákat az olyan innovatív ágazatokban, mint a járműipar vagy a repülőgépipar. Ahogy a bemutatótérben is látható volt, a technológia nemcsak felületelemek, hanem speciális felületek kialakítására is lehetőséget kínál, az alapanyagválaszték pedig a technológia fejlődésével évről évre egyre csak nő.

A DMG Mori szerszámgépeiben rejlő digitalizációs és hálózati lehetőségeket már a hannoveri EMO szakkiállításon bemutatta a vállalat, így Pfrontenben is lehetőség nyílt a WERKBLiQ és az integrált digitalizációs megoldásokat kínáló TULIP platform megismerésére. A CELOS és kapcsolódó szoftverei mellett a DMG Mori már nemcsak a vállalat által gyártott szerszámgépekhez kínál könnyen kezelhető digitális megoldásokat, hanem a keretrendszer alkalmazásával más gyártók gépei is integrálhatók a termelési rendszerbe. Ezzel megvalósulhat az üzemekben az egységesítés, és egyszerűbbé, egyben pedig hatékonyabbá válhat a termelés.

A TULIP segítségével a közép- és kisvállalkozások is könnyen kezelhető digitális gyártási alapokhoz juthatnak, könnyebbé válik a programozás és a teljes rendszer digitális integrálása. A saját digitalizációs protokollok készítésén keresztül pedig egy sokkal hatékonyabb termelési rendszert építhetnek fel. A bostoni vállalattal közösen fejlesztett platform olyan vizualizációs megoldásokat kínál tehát, amelyek programozási előképzettséggel nem rendelkező szakemberek számára is biztosítják az üzemi feladatok elvégzésének lehetőségét.

Az univerzális horizontális megmunkálás forradalma

Így hivatkozik a gyártó a Pfrontenben bemutatott új, DMU 65 H monoBLOCK és DMC 65 H monoBLOCK gépeire. Ezek a modellek ugyanis univerzális öttengelyes megmunkálási lehetőséget kínálnak felhasználóiknak stabil gépkialakítással és modulárisan bővíthető felszereltséggel. Az akár 600 kg tömegű munkadarabok megmunkálására képes szerszámgépeket az alkalmazási területnek megfelelő kiegészítőkkel rendelhetik a felhasználók, így nemcsak egy általánosan jól használható szerszámgéphez, hanem egyedi megoldásokhoz is optimalizált kulcsrakész megoldást kaphatnak.

Az opcionális kiegészítők pedig olyan automatizálási megoldásokat is magukban foglalnak, amelyekkel a gyártás önállósága biztosítható. Az Open House-on mutatkozott be a PH CELL palettatároló rendszer, mellyel tulajdonképpen az összes DMG Mori szerszámgép kiegészíthető, ezáltal automatizálható a betöltés és a palettacsere. A PH CELL-ben akár 40 paletta tárolására nyílik lehetőség, ezáltal jelentősen csökken a megmunkálóközpontok felügyeleti igénye.

Természetesen ahhoz, hogy a DMG Mori magas minőségű szerszámgépeiből a lehető legtöbbet hozhassák ki az ügyfelek, nemcsak a gép beszerzésére van szükség. A közeli HAIMER gyárban az érdeklődők megismerkedhettek a prémiumkategóriás szerszámbefogókat gyártó vállalat termékeivel és tevékenységeivel, a helyszíni élő demók során pedig arról is meggyőződhettek, hogy a magas minőségű gyártmányok együttműködésének köszönhetően hogyan tehetik még hatékonyabbá és magasabb minőségűvé a termelésüket. Természetesen a cég szakemberei a termékbemutatón túl néhány technológiai trükköt és beállítást is megismertettek, valamint az érdeklődők láthatták azt is, hogy milyen szigorú minőségi követelmények mellett készülnek a HAIMER szerszámbefogói.

(Cikkünk eredetileg a GyártásTrend márciusi lapszámában jelent meg.)

(forrás: DMG Mori/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés