Megmunkálás

„Flex”-ibilitás a köszörüléstechnikában

A furat- és palástköszörülés,a csúcs nélküli köszörülés és a nagy sebességű hónolás területeire specializálódott Bahmüller Technologies a Flex CNC-köszörűgéppel egészítette ki széles termékválasztékát.

hirdetés

A Flex modellt polimerbeton gépággyal, Siemens 840D SL CNC-vezérlővel, lineáris motorokkal, hidrosztatikus szánokkal és integrált robottal szerelték fel. A pontosságért üveglécesmérőrendszer felel, a szerszámot és a munkadarabot pedig motororsók forgatják.

A Flex gépcsalád akár négy köszörűorsót is tartalmazhat: csak belső, csak külső megmunkáláshoz, illetve külső-belső megmunkáláskombinációhoz. Az alkalmazástól függően a géphez tokmányban történő vagy csúcsok közötti megfogás is választható. A berendezéshez tartozó kiegészítők – például a folyamat közbeni és utáni méréstechnikai rendszerek vagy sorjátlanító eszközök – a gép belsejébe is felszerelhetők az alapterület-igény csökkentése vagy a gép kezelhetőségének javítása érdekében. Az integrált robot révén a köszörű képes a munkatérben elhelyezett paletták teljes körű kezelésére. Igény esetén a géphez további automatizálási egységek csatlakoztathatók a Bahmüller vagy más gyártó kínálatából. A Flex segítségével a gyártó cégek a legjobb minőséget a rövidebb ciklusidővel és kevesebb gépkezelői beavatkozással tudják ötvözni.

A Flex CNC-köszörűgépre épülő sokoldalú terméksorozat (forrás: Rolatast)
A Flex CNC-köszörűgépre épülő sokoldalú terméksorozat (forrás: Rolatast)

„A Bahmüller precíziós köszörűgépei integrált kompakt rendszerek, amelyek rendkívül dinamikus automatizálási lehetőségekkel egészíthetők ki, így testreszabott, kulcsrakész megoldások hozhatók létre az alkatrészek nagy mennyiségben történő és nagy pontosságú megmunkálásához – jelentette ki a cég szóvivője. – A Bahmüller egyetlen forrásból képes mindent leszállítani egészen a komplex mikrofiniselő folyamatok tervezésétől annak megvalósításáig.”

A Bahmüller Flex termékcsaládra támaszkodó Ultra-sorozatú moduláris rendszerek kiküszöbölik a belső és a külső megmunkálás eddig kényszerű szétválasztását. A függőleges kialakítású Qube-sorozatban a munkadaraborsó a szerszámok felett található, így minimális alapterület-igény mellett is maximális hatékonyság érhető el.

Az automatizálás kiterjed az integrált robotos kezelésre is
Az automatizálás kiterjed az integrált robotos kezelésre is

A géphez szállított technológia mellett a Bahmüller pótalkatrészeket és szolgáltatásokat is kínál a gyártási folyamatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében. Chip LaRue, a Bahmüller Technologies szervizvezetője szerint „a cég szakképzett szerviztechnikusai képesek új berendezések telepítésére és üzembe helyezésére, a gépkezelők betanítására, illetve a gyártás és a karbantartás műszaki támogatására még évekkel a gép leszállítása után is”.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[234105] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés