hirdetés
hirdetés

COVID19

Fertőtlenítő gyártásába kezd hazánk legnagyobb ipari vállalata

A Mol Magyarország is segíti a kórházak fertőtlenítőszerrel való ellátását – jelentette be az állami tulajdonú olaj- és gázipari vállalat ügyvezető igazgatója, Ratatics Péter.

hirdetés

A Mol almásfüzitői egységében a hétvégén megkezdik a felületek és az emberi testfelületek fertőtlenítésére is alkalmas szer gyártását, naponta 50 ezer liter mennyiségben. A készítményt először a kórházak, kiemelt közintézmények, a nagyüzemi felhasználók kapják meg, a tervek szerint két hét múlva pedig a kiskereskedelemben is elérhetővé teszik. A következő három hét  napi három műszakban folyó  termelése elegendő lesz az egész ország két-három hónapos fertőtlenítőszer-szükségletének fedezésére  ismertette Ratatics Péter.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a fertőtlenítők gyártásának bejelentésekor elmondta, hogy a legnagyobb cégektől a legkisebbekig számtalan önkéntes felajánlás érkezik a kormányhoz, számos vállalattal pedig a kabinet vette fel a kapcsolatot a gyártási tevékenységük átállítása érdekében.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés