hirdetés
hirdetés

Logisztika

Ferromágneses anyagok megfogása

Az MHM-X6400 mágneses megfogó szinte bármilyen ferromágneses anyagot képes megfogni, függetlenül annak felületi minőségétől.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Mágneses megfogó
  • Alkalmazási terület: Megfogás, mozgatás
  • Cégnév: SMC Hungary Ipari Automatizálási Kft.
  • Web: www.smc.hu

Bizonyosan sokak számára ismert az a probléma, amikor egy-egy munkadarabnál a hagyományos megfogási eljárások csődöt mondanak. Az MHM-X6400 mágneses megfogó ilyen téren egyedülálló a piacon, hiszen szinte bármilyen ferromágneses anyagot képes megfogni, függetlenül annak felületi minőségétől. Belső működését leginkább egy kétszeres működtetésű munkahengerhez lehet hasonlítani, a különbség az, hogy ennél a terméknél a dugattyú nem dugattyúrúdban folytatódik, hanem egy mágnesben, amellyel maga a megfogás, valamint a „kidobás” történik.

Mitől innovatív a termék?

Az MHM-X6400 mágneses megfogó különböző megfogásokra, valamint mozgatásokra alkalmas. A megfogás erejét a cserélhető, ütköző gumikorongok vastagságával lehet szabályozni, így akár 120 N-os tartóerő is elérhető vele, még akkor is, ha a táplevegő-ellátás esetleg megszűnik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a munkadarab megfogása és mozgatása biztonságos. Az elengedés után legfeljebb 0,3 N a maradék tartóerő, amely ciklusidő-csökkenést és termelékenységnövekedést eredményez.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Egyenetlen felületű ferromágneses anyagok mozgatására is alkalmas. Biztonságos, a táplevegő megszűnése után sem engedi el a munkadarabot. Ütközőgumival állítható a tartóerő a 30–120 N tartományban. A rugalmas, egyszerű működésű rögzítés véghelyzet-érzékelővel is szerelhető. A minimális maradék tartóerő rövid ciklusidővel párosul. Az MHM-X6400-as mágneses megfogót leginkább az általános gépipari, autóipari és anyagmozgatási felhasználásra szánják.

Különböző megfogásokra, valamint mozgatásokra alkalmas (forrás: SMC)
Különböző megfogásokra, valamint mozgatásokra alkalmas (forrás: SMC)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

Mintegy 2000 technikus és mérnök dolgozik a legmodernebb kutatási és fejlesztési központokban, a székhelyen Japánban, valamint Kínában, az USA-ban és Európában, akik trendet teremtenek az ipari automatizálás teljes területén. Az eredmény átfogó termékportfólió, amelyet a sokszínűség és a csúcsminőség határoz meg. Az SMC standard kínálata több mint 11 000 termékcsoportot foglal magában, és számtalan variációs lehetőséget nyújt a szűrés- és szeleptechnika, a végrehajtó elemek, a vákuumtechnika, a szenzortechnika, valamint az elektromos vezérlés- és hajtástechnika területén. Ezenfelül az ügyfélspecifikus csúcstechnológiai megoldások fejlesztése, valamint a szolgáltatások és a tanácsadás is fontos eleme a kompetenciáinak. Az SMC világszerte 82 országban van jelen 400 kirendeltséggel, 50 termelési telephellyel és 16 000 munkatárssal. Átlagban évente 40 új termékét hozza Európában a piacra. Az Ausztriában lévő korneuburgi központ egyben 14 közép- és kelet-európai ország központja. A korneuburgi gyártásban külön alkatrészeket, applikációkat és rendszermegoldásokat állítanak elő. A telephelyen található a legmodernebb technológiai központ megmunkálógépekkel, prototípusgyártással, tesztlaboratóriumokkal, tartós kísérleti berendezésekkel és oktatási központtal.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: SMC/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés