hirdetés
hirdetés

Felkészülés a digitális transzformációra intelligens pneumatikával

Mikor digitális transzformációról beszélünk, csak percek kérdése, hogy az olyan hívószavak szóba kerüljenek, mint IoT, IIoT és ipar 4.0. Ez nem meglepő, hiszen ezek mind a digitális átalakulás tárgykörébe tartozó fogalmak. Az okostelefonok és a mobil internet előretörésével a dolgok internete (IoT) bekerült a mindennapi életbe. Azóta a háztartások egyre növekvő számban használnak vezeték nélküli kapcsolattal működő eszközöket. Ha a kapcsolatban vagy a funkcióban valamilyen hiba merül fel, az jellemzően nem okoz katasztrófát. Ez az, ami jelentősen eltér a dolgok ipari internete (IIoT) esetében.

hirdetés

Mint egyfajta közvetítő a digitális transzformáció és az IIoT-kapcsolattal rendelkező automatizálás között, az ipar 4.0 igyekszik átfogni a teljes gyártási modellt illetve keretet adni a specifikációknak.

A pneumatika tökéletesen illeszkedik ezen hálózati ökoszisztémákba, hiszen a szelepszigetek már most is digitális kommunikációra kész interfészekkel rendelkeznek. Az Emerson-hoz hasonló vállalatok arra törekednek, hogy tovább tágítsák a technológiai lehetőségeket magasabb szintű diagnosztikát, prognózist, pontosságot és biztonságot lehetővé téve.

Az Emerson Smart Pneumatics Monitor (SPM) eszköze egy IoT gateway, amelyet többek között arra használnak, hogy elemezze a meglévő szenzorok jeleit és azokból megbízható státusz információkat állítson elő. A vállalat mély alkalmazási gyakorlatát felhasználva az algoritmusokat úgy írták meg, hogy eszközön belül elemezzék az adatokat és küldjék tovább az információkat meghatározott személyeknek vagy OPC UA interfészen keresztül MES és ERP rendszereknek.

Nincs szükség PLC programozásra: AVENTICS Smart Pneumatics Monitor az Emersontól
Nincs szükség PLC programozásra: AVENTICS Smart Pneumatics Monitor az Emersontól

A Smart Pneumatics Monitor alkalmazásához a felhasználóknak nincs szüksége programozói ismeretekre. A drag-and-drop technológia révén a felügyelni kívánt komponensek az SPM programozói felületén szabadon kiválaszthatóak és összekapcsolhatóak. Beállítás függvényében az eszköz az események széles skáláját képes elemezni, többek között az aktuális energiafogyasztást és az elhasználódás mértékét. A rendszer minimalizálja a gépleállások kockázatát és jelentősen csökkenti a működési költségeket. A technológiák összekapcsolása – ahogyan a Smart Pneumatics Monitorban is – folyamatosan fejlődő terület.

(forrás: Emerson)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés