hirdetés
hirdetés

MES

Fejlesztési központ a gyártástámogató rendszerekre

A gyártásvezérlő rendszerek (MES) támogatására és fejlesztésére lértehozott budapesti központ világszerte nyújt támogatást a Continental egységeinek.

hirdetés

Az intézményben, amely 25 új munkahelyet teremt, szoftverfejlesztő mérnökök dolgoznak, az elérhető álláshelyek közül eddig 14-et töltöttek be – közölte a cég az MTI-vel.

Rainer Heining, a budapesti szoftverfejlesztő központért is felelős globális IT vezető kifejtette: a központnak a gyártás gerincét képező gyártásvezérlő rendszer (Manufacturing Execution System - MES) szoftverfejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és szoftvertámogatása a feladata nemzetközi szinten. A magasan képzett szakemberekből álló csoport napi 14 órán keresztül rendelkezésre áll, hogy a világ minden időzónájában működő Continental egységek számára elérhető legyen a szoftverfejlesztő központ.

A Continental az MTI érdeklődésére közölte: azért választották a fejlesztés helyszínének Budapestet, mert a fővárosi gyárban csaknem 1000 technológiai folyamatot csatlakoztattak a MES rendszerhez, és ezt akarják majd az itt dolgozó szakemberek segítségével globálisan továbbfejleszteni.

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége kapcsolódik a digitalizációhoz, és az intelligens gyártási rendszerekhez, valamint folyamatosan invesztál IT infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak a része a budapesti gyárban megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ – írták.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés