hirdetés
hirdetés

CAM

Esprit 2016: innovatív stratégiák a hatékonyságért

A CAM-piac egyik legnagyobb innovátora, a DP Technology Corporation megkezdte az új Esprit 2016 szállítását, amely több területen úttörő technológiákat vonultat fel.

hirdetés

Az Esprit a világ egyik legelterjedtebb CAM-szoftvere, amely támogatást nyújt a három-öt tengelyes marás, a 2-22 tengelyes esztergálás és a két-öt tengelyes huzalszikra-forgácsolás programozásához. A szerszámgépfejlesztőkkel közösen létrehozott újítások lehetővé teszik a legkorszerűbb gépek kezelését, illetve a szoftver fejlesztője gépspecifikus dedikált gépszimulációt és posztprocesszorokat tesz elérhetővé a hatékony programozáshoz.

A most a felhasználókhoz kerülő legújabb változat, az Esprit 2016 megnövelt szimulációs sebességgel és innovatív forgácsolási stratégiákkal gyorsítja a megmunkálást úgy, hogy közben programozási időt takarít meg, és optimalizálja a profitot. Az alábbiakban ennek a részleteit mutatjuk be.

A produktivitás új szintje az esztergálásban Az Esprit 2016-ban elérhető a szoftver új forgácsolási algoritmusán (Physics-Based Cutting Engine) alapuló, innovatív, nagy sebességű eszterganagyolási stratégia, a ProfitTurning. A hagyományos nagyolási eljárásokkal szemben, amelyek csak a megmunkálandó geometrián alapszanak, a ProfitTurning a szerszámpálya generálása közben egyszerre több forgácsolási körülményt és a szerszámgép karakterisztikáját is figyelembe veszi, ami kihat a teljes megmunkálási teljesítményre.

A mostantól kínált ProfitTurning segítségével akár kétszeres is lehet a hatékonyság (forrás: S&T)
A mostantól kínált ProfitTurning segítségével akár kétszeres is lehet a hatékonyság (forrás: S&T)

„Az Esprit 2016 ProfitTurning stratégiája figyelemre méltóan tökéletesíti a lapka kontrollálását kemény anyagok esetén, mint például titániumötvözetek vagy Inconel forgácsolásakor, továbbá nagymértékben csökkenti a rendellenes forgácsolási erőhatásokat és a beremegési hajlamot. Az eredmény a drasztikusan lecsökkentett megmunkálási idő és akár 50 százalékos megtakarítás a hagyományos forgácsolási módszerekkel szemben” – mondta Cedric Simard, a DP Technlogy marketing- és kommunikációs igazgatója.

Sokkal gyorsabb szimuláció A szimuláció sebessége sarkalatos kérdés egy CAM-szoftver esetében. Az Esprit továbbra is a frontvonalban helyezkedik el a szimuláció gyorsításában folytatott fejlesztésekben, kompromisszumok nélkül biztosítva a már megszokott pontosságot és stabilitást. A szoftver 2016-os verziója nagyobb szimulációs sebességet és magasabb minőséget kínál, a felhasználó értékes idejét takarítva meg. A sebesség növekedése különösen a komplex megmunkálások esetén szembetűnő.

Az Esprit 2016 megújult szimulációs motorjával érezhetően nő a sebesség, és egyszerűbbé válik az NC-pályák optimalizálása
Az Esprit 2016 megújult szimulációs motorjával érezhetően nő a sebesség, és egyszerűbbé válik az NC-pályák optimalizálása

Fejlesztések a szerszámkezelésben Az Esprit 2016 haladó szerszámbeállítási lehetőségei kiemelkedő szerszámkezelési megoldást kínálnak a CAM-programozóknak. Továbbá a hordós szerszámalak kezelése kiterjeszti az öt- és a háromtengelyes megmunkálási ciklusok alkalmazási lehetőségeit. Ráadásul a felhőalapú Esprit támogatja a MachiningCloud alkalmazást, amely biztosítja a felhasználónak az ideális szerszámmegoldást, és könnyedén, közvetlenül importálható az Espritbe.

CAD-integráció fejlesztései Az Esprit 2016 kiemelkedő CAD-építőelem-felismerési funkciója segítségével detektálható és javítható bármely akut, nem látható hiba az importált CAD-modelleken. Lehetőség nyílik a lekerekítések eltávolítására, valamint a lekerekítésből vezérgörbe kinyerésére vezérgörbe menti marás definiálásához. Az új furatfelismerési algoritmus az idei szoftverváltozatban automatikusan felismeri a különböző típusú összetett furatokat, és külön névvel látja el őket. Előre definiálható a nem teljes furatok kezelése nyitási szög alapján, pontosabbá és hatékonyabbá téve a megmunkálást.

Az új geometriai szerkesztőeszközökkel CAD-rendszer nélkül is elvégezhetők egyszerűbb műveletek, például lekerekítések eltávolítása, módosítása
Az új geometriai szerkesztőeszközökkel CAD-rendszer nélkül is elvégezhetők egyszerűbb műveletek, például lekerekítések eltávolítása, módosítása

Huzalszikra-forgácsolás újdonságai A huzalszikra-forgácsolás idei fejlesztései megkönnyítik a nagyolás programozását. Az opcionális átvágás biztonsági távolsága egy további biztonsági távolságot specifikál, amely csökkentheti a szükséges köszörülést. Egy másik fejlesztés az első átvágás optimalizálása, amely elkerülhetővé teszi a huzal újrafűzését nem előfúrt helyeken.

Öttengelyes megmunkálás A folyamatos öttengelyes építőelemek a legújabb szoftververzióban csökkentik a nem várt süllyedés típusú mozgáselemek számát a palástmarási ciklusoknál. Spriálnagyolás esetén lehetőség van az előtolási sebesség növelésére nem forgácsoló pályaszakaszokhoz. Az Esprit 2016 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a megfelelő szöget állítsák be a szerszámon és/vagy a darabon, ha egynél több lehetőség áll rendelkezésre a következő művelethez. Mindegyik forgástengely külön szerkeszthető, így a felhasználók felülbírálhatják a szoftver által felkínált forgásokat.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés